Jan 27, 2013

Mini Okuma Listem: Eskisi-Yenisi

Bundan yaklaşık 1,5 ay önce 2. mini okuma listemi yayınlamış ve kütüphanemden kendime 15 Ocak'a kadar okumayı hedeflediğim 8 kitap seçmiştim. Ne yazık ki her şey planladığım gibi gitmedi ve ben okumaya niyetlendiğim 8 kitaptan 7'sini okudum. Bir tanesini yarıda bıraktım (Detaylar için bakınız: 6.45 Faciası) ve bir tane de listemde olmayan bir kitap okudum. Tüm bunları da 24 Ocak itibarıyla tamamlayabildim. Gelelim okuduğum güzelliklere. Bu grupta en az beğendiğim kitap olan For Nothing hariç hepsini yorumlamışım. Yorumlarımı okumak isterseniz kitapların isimlerinin üzerine tıklayın lütfen:


Birkaç gün gecikmeyle de olsa blogumun 3. mini okuma listesini oluşturdum. Kitaplarımı seçerken Yazar Ayları etkinliğimizi (Şubat ayında Isaac Asimov, Mart ayında Mario Vargas Llosa okuyacağız) ve yabancı bloglarda katıldığım etkinlikleri baz aldım. Ayrıca 8 farklı yayınevi ve 8 farklı ülke edebiyatından olsun diye de dikkat ettim. Son olarak da bu blogda yorumlanması için yeni çıkan kitaplarından gönderen Ephesus Yayınları (Beklediğim Sendin) ve Martı Yayınları (Gölge ve Kemik) kitaplarını da hemen listeme aldım. Her iki yayınevine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Sonuç olarak listemde,
  • 8 ülkeden 8 yazar,
  • 8 yayınevinden,
  • 3.186 sayfa
kitap var. Benim hedefim de 14 Mart 2013'e kadar bu kitapları okumak. Göreceğiz bakalım...

2 comments :

  1. 8 kitabın 7 sini okumakta büyük bir başarı. Sizin gibi sayfa sayısı hesaplasam eminin gülersiniz. Kağıda dökmesemde kafamde mini bir listem var. Aslında almak istediğim kitapların anahtarı gibi bir şey. Elimdeki kitapları bitirmeden yeni kitap almayacağım. Yazar ayları için kütüphaneden kitap bakacağım. Umarım bulurum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Elimdeki kitapları bitirmeden yeni kitap almayacağım" sözünün önünde saygıyla eğiliyorum.

      Delete