Mar 18, 2013

Mini Okuma Listem: Eskisi-Yenisi

Yaklaşık iki ay önce başladığım 3. mini okuma listemi öngördüğüm tarihten bir gün önce bitirdim (Planlama da üstüme yok valla :) Geçen sefer olduğu gibi bu sefer de planladığım 8 kitaptan 7'sini okudum. Büyük umutlarla aldığım Georges Perec'in Yaşam Kullanma Kılavuzu isimli kitabında ilerleyemedim bir türlü. Onun yerine Cengiz Aytmatov'un Cemile'sini, Neil Gaiman'ın Odd ve Ayaz Devleri'ni ve şu an adını paylaşamayacağım bir yazarın adını paylaşamayacağım bir kitabının baskıya bile girmeden önce ön okumasını yaptım :) Okuduklarımla ilgili yorumlarıma dönmek isterseniz kitapların isimlerin üstüne tıklayın lütfen. Bu kez hepsini Türkçe yorumlamışım:

Gelelim yeni okuma listeme. Bu sefer listemde bir önceki kadar yazar-yayınevi çeşitliliği yok. Hatta okuyacağım türlerde de çeşitlilik yok. İçimden öyle geldi. Yaşasın bilim kurgu, fantastik kurgu :) Listemdeki 10 kitabın 7'si bilim kurgu oldu. Steampunk'tan robotlara, Jules Verne klasiklerinden genç yetişkinler için bilim kurgu eserlerine her şey var bu sefer. O nedenle sanırım listemde herkes kendine göre bir kitap bulamayabilir.

Biliyorsunuz Nisan ayında Yazar Ayları etkinliğimizin yazarı olarak bizleri çocukluğumuzdan çaktırmadan bilim kurguyla tanıştıran usta yazar Jules Verne'in kitaplarını okuyacağız. Ben de iki yılı aşkın süredir her ay İthaki Yayınları'ndan çıkmış Jules Verne serisinin bir kitabını alıyorum. Toplam 26 kitap almışım. 8'ini okumuşum. Hal böyle olunca, Settie'nin de gazıyla Yazar Ayları'nda 4 Jules Verne kitabı okumaya karar verdim. Listedeki kitapları 2 Mayıs'a kadar okumayı planlıyorum.

Siz yakın zamanda neler okumayı planlıyorsunuz bakalım?

6 comments :

  1. Mini Okuma Liste'lerine bayılıyorum, bu gerçekten ok faydalı bir uygulama. Gerçekten yaşasın bilim kurgu ve fantastik; kesinlikle en sevdiğim türler ve senin listende de bilmediğim kitaplar var, hemen not aldım ben de onları;) Keyifli okumalar ;)

    ReplyDelete
  2. Şu okuma listesi olayını da hiç beceremedim, daima aklıma ne eserse onu okuyorum. Steampunk olayını da yeni öğrendim sayılır. :D İyi okumalar.

    Ben gene oradan buradan takılacağım sanırım.

    ReplyDelete
  3. Yazar Aylari etkinligi icin Jules Verne listemde. Mayis ayinda filmi gosterime girecek olan the Great Gatsby'i de okumayi hedefliyorum. Bunun disinda bir de Neil Gaiman okumak istiyorum. Ama hangi kitabindan baslasam henuz karar veremedim. Stardust olma ihtimali buyuk.

    ReplyDelete
  4. Mart sonuna kadar okuyacağım iki kitap kaldı elimde, martın son haftasında ben de bir Nisan listesi yapmayı planlıyorum. Gelsin Jules Verne'ler! =)

    ReplyDelete
  5. O ay içinde okuyacakların listesini ben iki aydır yapıyorum ve bu iki ay faydasını gördüm. Önceden daha kararsızdım. Şimdi o ay okuyacak olduklarımı çıkarıp masanın üzerine koyuyorum. Daha planlı oldum. Listemi vikitapta okuyor olduklarıma ekliyorum.

    ReplyDelete
  6. bu resımlı lısteyı nasıl hazırlıyorsunuz?bana yardımcı olabılırmısınız?kıtap ıncelemesı bakımından sızı kendıme ornek alıyorum.Kıtap tanıtım sıterlerı o kadar coğaldıkı anlatamam ama bana gore en yakın kıtap ıncelemesını sız yapıyorsunuz.
    Bu lıste hakkında bana yardımcı olursanız sevınırım.

    ReplyDelete