Jun 29, 2014

Yaz Okuma Şenliği | Kısa Bir Bilgilendirme

Şenliğimizin katılımcı sayısı 115'i buldu. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Listeler yapıldı, kitaplar okunmaya başlandı. Ne güzel :) "Terzi söküğünü dikemez hesabı" ben halen kendi listemi yapamadım. Kategori esnekliğinden faydalanıp birden fazla kategoriye uyan kitaplar okudum sadece geçen bir haftada. Bu yazıyı yazma nedenim birkaç konuya dikkat çekmek istemem ve size sormak istediğim bir iki konu.

  • Listelere olabildiğince göz gezdirmeye çalışıyorum ve en çok hatanın 29. kategoride yapıldığını gözlemledim. Bu kategoride şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığınız bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkek yazar kitabı okumanız gerekiyor. İki Türk erkek yazar okursanız sadece birinden puan alacaksınız. Bloglarda olabildiğince yorum bıraktım bu konuda. Aman dikkat.
  • 40 kitabı okuyabilecek ve yabancı dil bilmeyen katılımcılarımızı üzen 25. kategorinin kapsamını genişletiyorum. Kategori "Yabancı dilde bir kitap veya orijinal dilinde okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir kitap" olarak değişti. Maksat okumak, kimseyi üzmek değil :)
  • Lütfen şenlik listenizde isminizin olup olmadığını kontrol edin. Hem blog üzerinden, hem facebooktan hem de instagramdan katılanlar var. İsminiz listede olmayabileceği gibi birden fazla kere de görünebilir. Kimilerinizin bloggerda yorum bırakırken kullandığı kullanıcı adıyla instagram isimleri farklı ve siz bunu yorum bırakırken belirtmezseniz benim bunu fark etmem imkansız.
  • Okuma listelerini bloglarda paylaşan katılımcılardan isimleri tıklandığında gelen linklerin kendi okuma listelerine gidip gitmediklerini kontrol etmelerini rica ediyorum.
  • Benim okuma listemi soranlarınız oldu. Bu hafta içinde yayınlamayı planlıyorum. Şimdiden 4 kitap okudum bu arada :)
  • Lütfen okuma listelerinizi bana mail atmayın. Onun yerine listelerinizin yayınlanması için gönüllü blog sahiplerinden yardım isteyin. Kimlerin gönüllü olduğunu ilk okuma şenliğime bırakılan yorumlardan bulabilirsiniz.
OKUMA ŞENLİĞİ VE YAZAR AYLARI'NIN YOLLARI KESİŞİRSE

Biliyorsunuz uzun zamandır bu blogda devam eden bir başka etkinlik de Yazar Ayları. Bu etkinlikte her ay bir yazarı seçiyoruz. Katılımcılar o yazarın istedikleri kitabını okuyup varsa bloglarında veya blogu olan diğer katılımcılarda misafir yayın yaparak yorumluyorlar. Örneğin Haziran ayı yazarımız Emile Zola idi.

Yazar Ayları için henüz Temmuz ayı yazarını seçmedik. Dünden beri Yaz Okuma Şenliği listelerinde gözüme en çok çarpan ve şimdiye kadar Yazar Ayları'nda ağırlamadığımız en belirgin edebiyatçı William Shakespeare. Bu nedenle Yazar Ayları'nda Temmuz ayını Shakespeare ayı yapalım diyorum. Yazar Ayları müdavimlerinin neredeyse tamamı Okuma Şenlikleri'ne de katıldığından bir taşla iki kuş vurmuş oluruz. Ne dersiniz?

Yine Yaz Okuma Şenliği listelerinden hareketle Ağustos ve Eylül yazarlarımızı da şimdiden belirleyebiliriz. Benim dikkatimi çeken iki yazar (Shakespeare kadar belirgin olmasa da) Franz Kafka ve Sabahattin Ali. Bu konuda Ağustos ve Eylül ayları için sizlerin önerilerini bekliyorum.

Keyifli pazarlar, keyifli okumalar :)

14 comments :

  1. Merhaba,
    29. kategoriye açıklık getirmen çok iyi olmuş. Değişiklik yapmayı düşünsem de ilk yaptığım yanlışmış.
    Ve 25. kategori tabi ki, fevkalade. Şevkimi kıran bir durumdu, sevindim.

    Shakespeare Temmuz için uygundur bence. Listemde yoktu ama kolaylıkla ekleyebileceğim bir yazar. Kafka'da öyle. 3 ay için seçtiğin yazarlara da tamamım yani (:

    Link ve ismim de tamam. Ablam henüz yazı yayınlamadı ama yayınlamasına gerek var mıdır? Her ay güncellemelerde yazarız diye düşünmüştüm. Kağıtta yaptı listeyi ama gerekirse bloga da taşıyabiliriz.

    ReplyDelete
  2. merhabalar:)
    isim listesinde ismime tıklandığında yaz okuma şenliği listeme gidilmiyor :) o yuzden listemi sorun olmazsa bu postun altına bırakıveriyorum:) ayrıca emeğinize sağlık diyorum sonra da susuyorum :)

    http://rafinasigmayanlar.blogspot.com.tr/2014/06/sonunda-katlmak-istedigim-pinucciann.html?m=1

    ReplyDelete
  3. Yazar Ayları için Shakespeare ve Kafka çok güzel olur ^^

    ReplyDelete
  4. Shakespeare Temmuz için harika fikir, Ağustos için de Kafka. Sabahattin Ali hep okumak istediğim bir türlü okuyamadığım yazarlardan. Yazar ayları için okumak çok keyifli olacak.

    ReplyDelete
  5. Tam listemi hazırladım

    http://kitaplarlabeslenmek.blogspot.com.tr/2014/06/2014-yaz-okuma-senligi-tam-listem.html

    ReplyDelete
  6. Merhabalar tüm açıklamalar için ve bloguma bıraktığın uyarı için çok sağol :) listelerini paylaşmak isteyenlere yardimci olmak adına gönüllü olabilirim, bilginiz olsun :)

    ReplyDelete
  7. Merhaba ben de ismime tıkladığımda listeme gitmiyor. http://kitaptutkusu1.blogspot.com.tr/2014/06/yaz-okuma-senligine-hazirim_29.html bu da benim listem. Keyifle okuyun. :)

    ReplyDelete
  8. okuma ayları için hepsine de katılıyorum sırayla okuyalım
    bence
    muck... ♥

    ReplyDelete
  9. Selamlar. size yarışmaya devam edemeyeceğimi söylemek istedim. kitaplığımda olan ve okumadığım bir dolu kitabı bitirmeyi ve şenlik kitaplarını okumayı aynı anda sürdüremeyeceğimi farkettim. bu nedenle istemeyerek de olsa katılmaktan vazgeçtim. sizlere de zahmet veriyorum kusuruma bakmayın.umarım bir sonraki şenliğe katılabilirim.teşekkürler :)

    ReplyDelete
  10. 25.Kategori için herkesi düşünmen büyük incelik öncelikle bunun için teşekkür ediyim:)O kalacaktı yoksa tek başına:))
    Temmuz ayı yazar ayına bende varım listemde vardı:))
    Kendi adıma tıkladım ve listemi gayette güzel gördüm:))Problemsiz:))
    Herşey için teşekkürler:))

    ReplyDelete
  11. Hala katılabiliyorsam ben de katılmak istiyorum :)

    ReplyDelete
  12. eğer bana da yer varsa bende katılmak istiyoruuumm :)

    ReplyDelete
  13. http://yagmurlugunler1.blogspot.com/2014/06/yaz-okuma-senligi.html Okuma listem ufak tefek eksiklikler var en kısa zamanda tamamlayacağım şimdiden teşekkürler:)

    ReplyDelete
  14. etkinliğe kendi kendime katılıyor ve listemi paylaşmıyorum bu sefer, tembelliğim nedeniyle okuyup bitiremeyince stres oluyorum çünkü, okudukça aylık liste yapacağım, 2 tanesini okudum bile, 3. yü okuyorum, sevgiler

    ReplyDelete