Nov 3, 2013

OKUMA ŞENLİĞİ | KIŞ 2013

Tamamen deneme amaçlı başlattığım ve 72 katılımcıyla beni de inanılmaz şaşırtan Yaz Okuma Şenliği bittiğinden beri şenliğin devamıyla ilgili kaç e-posta yanıtladığımı hatırlamıyorum artık. Aslında herkes canı ne istiyorsa bir süre okusun, kafasına göre takılsın diye şenliğe biraz ara vermek istemiştim ama sizlerden gelen yoğun talebi göz ardı etmem söz konusu olamazdı. Böylelikle, bir süre önce 8 Kasım’da başlatacağımı duyurdum Kış Okuma Şenliği’nin. Ancak, İstanbul Kitap Fuarı’ndan kitaplarını seçmek isteyen katılımcıların şenliği biraz daha erken başlatma taleplerini de reddedemedim. Sonunda çoğumuzun epeydir sabırsızlıkla beklediği o gün geldi.
İşte kurallar ve kategoriler:

Kurallar:
  • Etkinlik bugün başlıyor ve 3 Mart 2014’te sona erecek. (3 Kasım’dan önce başladığınız veya 3 Mart’tan sonra bitirdiğiniz kitaplar kapsam dışı kalacak. Tarihlere dikkat!)
  • Etkinliğe 3 Kasım 2013 – 3 Mart 2014 tarihleri arasında canınızın istediği vakitte katılabilirsiniz.
  • Okuduğunuz her bir kitabı aşağıdaki kategorilerden sadece birine saydırabiliyorsunuz. Ancak, etkinlik devam ederken kategoriler arası okuduğunuz kitapların yerlerini değiştirebilirsiniz.
  • Yapılabilecek en yüksek skor 4 ay içinde 15 kategori için toplam 17 kitabı okuyarak 300 puan almak. 
  • Bir kategori için birden fazla kitap okuyarak daha fazla puan kazanamazsınız. Örneğin 600 sayfadan uzun bir kitap okuyanlar 15 puan kazanacak ama 600 sayfadan uzun iki kitap okuyan 30 puan kazanamayacak. 
  • Bir kitabı birden fazla kategoriye saydıramazsınız. Örneğin 600 sayfadan uzun yasaklanmış bir kitap okuyup 15+25=40 puan kazanamazsınız. Ya 15 puan kazanırsınız ya 25 puan. Tercih size kalmış.
  • Katılmak için blogunuzun olması veya okunan kitapların yorumlanması zorunlu değil. Katılmak isteyen herkesin buraya yorum bırakması gerekiyor. Yorum bırakırken lütfen e-posta adresinizi de yazın. Blogu olan katılımcılar bloglarında, blogu olmayan katılımcılar da bana e-posta (pbcelebi@gmail.com) atarak hangi kategori için hangi kitapları okumayı planladıklarını duyurabilirler. 
  • Her ayın 3'ünde bir yayın yaparak kimin ne okuduğunu soracağım ve sıralamaları buradan duyuracağım. O yayınımın altına yorum bırakarak hangi kitapları okuyarak kaç puana ulaştığınızı bildirebilirsiniz.
  • Kış Okuma Şenliği'nde 4 ay boyunca ALTIN KİTAPLAR YAYINEVİ destekçimiz olacak. Şenlik süresince Altın Kitaplar’ın desteğiyle katılımcılara çeşitli sürprizlerimiz olacak.
Kategoriler: 
(Tüm kategoriler için okuyacağınız her bir kitap en az 200 sayfa olmak zorunda):

1. Kategori (10 puan): Altın Kitaplar Yayınevi’nden çıkan bir kitap okuyanlara.
Aslında bu kategori canının istediği herhangi bir kitap okuyanlara kategorisi olacaktı ama yayınevinin tüm endişelerine rağmen ben kategorinin içeriğini daralttım. Bunun çeşitli nedenleri var. Birincisi Altın Kitaplar çok eski bir yayınevi ve pek çok farklı kitap türünde kitap çıkarttıkları için herkesin canının çekeceği bir kitap bulabileceğini düşünüyorum. Diğer bir neden de yayınevinin ilk şenlikte ve bu şenlikte verdiği ve vermeyi taahhüt ettiği destek. Bir de şenliğin ev sahibi olarak bu yayınevine ayrı bir gönül bağım var ama o konuya girmeyelim şimdilik. Geçen şenlikte ilk 12’de yer alan katılımcılarımızın kitapları da hazır zaten :)

2. Kategori (10 puan): Kütüphaneden ödünç alınmış veya sahaftan satın alınmış bir kitap okuyanlara.
Herkes benim gibi sahaf sever değil biliyorum ama geçen şenlikte kitaplarının çoğunu kütüphaneden alarak okuyan katılımcılar ile benim sahaf aşkımın bir araya gelerek yarattığı bir kategori oldu bu. Maksat bu kategori için okuyacağınız kitapta başka okuyucuların da izinin kalmış olması.

3. Kategori (10 puan): Adında bir hayvan adı olan bir kitap okuyanlara.
En kolay kategorilerden biri :) [İki sene önce katıldığım bir yabancı blog etkinliğinde bu kategori sayesinde "peregrine"in bir kuş türü olduğunu öğrenerek İngilizcemi geliştirmiştim :p Bu arada ben o etkinlikte "Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklar"ı kitabını okumuş ve sevmiştim. Fotoğraflara ve doğaüstü güçler ilginizi çekiyorsa bu kitaba bir bakın bence. Bir de distopya severlere Margaret Atwood'un "Antilop ve Flurya"sını öneriyorum]

4. Kategori (15 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap okuyanlara.
Geçen şenlikte bu kategoride en az 400 sayfa demiştim ama ortalama 527 sayfa okununca çıtayı yükselttim.

5. Kategori (15 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış bir yazarın bir kitabını okuyanlara.
Yazarınızı seçmek için bu sayfayı inceleyebilirsiniz:

6. Kategori (15 puan): Türk edebiyatında klasik kabul edilen bir roman okuyanlara.
Yazar Ayları müdavimleri için kolay bir kategori. (Yazar Ayları’nda Kasım’da Yaşar Kemal, Aralık’ta Orhan Kemal, Ocak’ta da Fakir Baykurt kitapları okunacak. Bu 3 yazarın klasik kabul edilen bir sürü romanı var. Onlardan birini seçip bize Yazar Ayları’nda da katılabilirsiniz. Yazar Ayları için okunan kitaplar kategorilere uyduğu sürece Okuma Şenliği’nde de sayılıyor). Tabii bu kategorinin yazarları bu üç yazarla sınırlı değil. Yanlış anlaşılma olmasın. Örneğin bu kategori için benim hedefim Reşat Nuri Güntekin'den Çalıkuşu'nu okumak.

7. Kategori (15 puan): Hiç okumadığınız bir ülke edebiyatından bir kitap okuyanlara.
Geçen şenlikte dünya edebiyatından neler okundu diye baktığımda Amerikan, İngiliz ve Rus edebiyatının çok baskın olduğunu gördüm ve aklıma bu kategori geldi. Acaba hangi ülkelerin edebiyatlarından kitaplar keşfedilecek? Sonucunu merak ettiğim bir kategori. Bu kategori için hangi kitabı okuyacağınızı belirtirken kitabın hangi ülke edebiyatına ait olduğunu da yazın lütfen.

8. Kategori (20 puan): Sinemaya uyarlanmış bir kitabı okuyup filmini izleyenlere.
Kitap okumayı sevip de sinemadan hoşlanmayan birine rastlamadım şimdiye kadar. Eğleneceğinizi düşündüğüm bir kategori.

9. Kategori (20 puan): Adında kış mevsimine ilişkin bir sözcük olan veya konusunda kış teması olan bir kitap okuyanlara.
Şenliğimizin adına uygun bir kategorimiz de olsun istedim.

10. Kategori (25 puan): Yasaklanmış bir kitap okuyanlara.
Ne yazık ki geçen şenlikte pek ilgi görmeyen bir kategori oldu bu. Bence göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir konu kitapların yasaklanması. Bu nedenle bu şenlikte puanını artırdım kategorinin. Daha fazla ilgi görmesini umut ediyorum. Goodreads’de yasaklanan kitaplar kategorisinde yer alan kitapların bağlantısını buradan paylaşayım. Liste tabii ki bununla sınırlı değil. Küçük bir araştırmayla çeşit çeşit yerde, tuhaf tuhaf nedenlerle yasaklanmış kitaplara ulaşabilirsiniz. Zamanlaması uyduğu için kendimin de katılacağı ve buradan da paylaşmak istediğim bir etkinlik var: #kitapagaci 11 Kasım’da dünyanın en çok defa yasaklanmış kitaplarından biri olan Harper Lee’nin Bülbülü Öldürmek kitabını okuyacak. Katılmak isteyenler olabilir diye buradan da paylaşayım istedim.

Bu kategori için hangi kitabı okuyacağınızı belirtirken hangi yıl nerede hangi nedenle yasaklandığını da yazın lütfen.

11. Kategori (25 puan): Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazılmış bir kitap okuyanlara.
Yorum yapmam gerekmiyor sanırım.

12. Kategori (25 puan): Yayınlanmış en az beş kitabı olan bir yazarın ilk kitabını veya romanını okuyanlara. [Bu kategoride kitap bulmada sıkıntı çeken çok olduğundan biraz esnettim kategoriyi]
Her yazar için ilk kitabı özeldir herhalde. Usta olarak kabul ettiğimiz pek çok yazarın ilk kitabını okuduk mu acaba?

13. Kategori (25 puan): Bir biyografi veya otobiyografi okuyanlara.
Benim ve kitap bloglarından gördüğüm kadarıyla pek çok kitap blogunun okuyup yorumlamaya pek yanaşmadığı bir tür. Şenlik sayesinde ilgimizi çeken insanların hayatları konusunda bir şeyler öğrenmek faydalı olur diye düşündüm.

14. Kategori (30 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ilk kez yayınlanmış bir kitap okuyanlara.
Yabancı bir yazarın kitabını okumayı tercih edecek katılımcıların kitabın Türkçe çevirisinin yayınlandığı yılı değil, orijinal dilinde ilk kez yayınlandığı yılı dikkate almaları gerekiyor. Bu kategori için hangi kitabı okuyacağınızı belirtirken hangi yıl okuma yazmayı öğrendiğinizi de yazın lütfen.

15. Kategori (40 puan): Bir üçleme veya aynı seriden üç kitap okuyanlara.
Evet, tek kategori ama 40 puan için 3 kitabı da okuyup bitirmeniz gerekiyor.

Katılmak isteyen herkese şimdiden çok teşekkürler. Aşağıya yorum bırakarak etkinliğe katılım durumunuzu belirtin lütfen. Kitaplarınızı belirleyip de blogunuzda yayınladığınızda da yorum bırakın ki bağlantıları güncelleyeyim. Blogu olmayan katılımcılar için aynı geçen etkinlikte olduğu gibi gelen e-postaları birleştirip ortak bir yayın yapacağım.

Son olarak, Pinuccia’nın Kitapları artık facebook (Pinuccia’nın Kitapları), twitter(@pbcelebi) (ve instagram (@pinuccias)’da. Beklerim efendim

Keyifli okumalar...

KATILIMCILAR (İsimlerin üzerine tıklayıp okuma listelerine erişebilirsiniz):
  1. Mavi Uçurum (En hızlı listesini hazırlayan katılımcımız)
  2. Yaban Mersini
  3. Gülay Cansever
  4. Sweet Leaf
  5. Kitap Rüyası
  6. Ahu Kader
  7. Bir Garip Şeyma
  8. Morfea
  9. Bir Delinin Günlüğü
  10. Yasemin Yılman
  11. Acemi Blogger
  12. Ada ve Deniz
  13. Huysuz Cüce
  14. Pınar Şentürk
  15. Hayal@
  16. Hayal@'in Annesi
  17. Nuray Kamiloğlu
  18. Gamze Polathaneli
  19. Ebru Yazıyor
  20. SeGe
  21. Sam Scarlet
  22. Moriçe
  23. Gece Yürüyüşü
  24. g.n.c.
  25. Biraz Şöyle Biraz Böyle
  26. Cessie
  27. Didem
  28. Didem'in Kardeşi Erhan
  29. Mshn
  30. AnnemBenVeKızım
  31. Öykü Molası
  32. Geveze Kitap Kurdu
  33. Selen Topal
  34. Papyonun Blogu
  35. Pinuccia'nın Kitapları
  36. Fatoniko (IG)
  37. Ayşe Koç
  38. Ayşegül Güzelküçük
  39. Ahu Kader
  40. Aylin Demir
  41. Renkli Dünyam
  42. Tuğçe'nin Kitaplığı
  43. Gece
  44. Selin
  45. Eyireltia
  46. Esra Ebru Bolat
  47. Olgun Altay
  48. Hasibe Cengiz
  49. a.
  50. Zeytin Çekirdek
  51. Beyaz Kitaplık
  52. Lena
  53. Dizikitapkolik
  54. Morbalkon
  55. Mis Duygu
  56. goncc
  57. krebya le
  58. Kitapçı Kedisi
  59. BA
  60. Anjelika Diçko
  61. Asabi Bakire
  62. Bahar Öztekin
  63. Beste Öztekin
  64. Rosehearted
  65. Düşünce
  66. Gülen Solmaz
  67. Bilge Özdemir
  68. Stylopunk
  69. Aylin Atılgan
  70. Gamze / gamze_k (IG)
  71. ÇokKitapAzZaman
  72. Vonalı
  73. Başak Kırmacı
  74. Suzangia
  75. HelloRadio
  76. Özlem Özmen
  77. Selen Topal
  78. Morrje (IG)
  79. EsraKedigen (IG)
  80. NalanAkdag (IG)
  81. OnDokuzSıfırBeş (IG)
  82. Aynur Güven Çelikçi
  83. Neslider (IG)
  84. Merve Kaya (IG)
  85. Cadının İkizi
  86. Pelin Duğan
  87. Arkeoloji_16 (IG)
  88. Hypotenusee / PLNSU (IG)
  89. Beyaz Whovian
  90. Tuğçe Yalaz
  91. Aredhel Elanessë
  92. Oya K
  93. SERAP
  94. Kitaplarla Beslenmek
  95. Neslihan (Şah-Rû)
  96. Mine
  97. Pınar
  98. 12 Ay Haziran
  99. Umut Tanrıçası
  100. Cano Dan
  101. !reDanDark!
  102. Vera
  103. Zeynep Zengin
  104. Mutluydum
  105. Cips Yiyemeyen Kız
  106. Gül Özdemir
  107. Nilgün Komar
  108. Nefertiti
  109. Dilara Artar
  110. Uykusuz Balık
  111. Ceren Zuhal Karataş
  112. FeeLinG (IG)
  113. Melek İrem Gürsoy
  114. Duygu E.
  115. Eren Nadir Akşamoğlu
  116. İrem Güleç / mimosa (IG)
  117. Şule Betül
  118. Dilek Köse / dilekizaruuss (IG)
  119. Elif Yılmaz
  120. Zeynep Atakır
  121. Kitap Böceği
  122. Serpil Eren Yalçın
  123. Aybık
  124. Mahrem-i Esrar
  125. Cansu Taştan / queenelizabethl (IG)
  126. Leyla Punar
  127. Zeynep Değirmenci
  128. Aozkul (IG)
  129. Husna Kalyoncu
  130. Selen
  131. Yamak
  132. Zeynep
  133. Fehiman Neşe
  134. Yeşim Yüksel Kaya
  135. Loretta
  136. Şefika Aydın
  137. Kelebeğin Hisleri
  138. Bıkkın
  139. Hatice Yılmaz
  140. Mavi Tuna
  141. Gece
  142. Bir Satır Daha
  143. Canan Yılmaz
  144. Mavi Umut
  145. Gizem Canan
  146. Frd Frd (IG)
  147. Sevide Sağlam
  148. Tomtom_Serap (IG)
  149. Arzu Ünsal
  150. Nurhan Meral
  151. Küçük Mucizeler (IG)
  152. Başak
  153. Muhlis Çakmak
  154. Nilüfer Akdemir
  155. Allip
  156. Tubik
  157. Dilek Duruer / Shramanan (IG)
  158. Asu
  159. Anberin
  160. Ece Tosun
  161. Enfal Karagöz
  162. Nilay Güldane
  163. Bir Tutam Yağmur
  164. Pınar Kurcan
  165. Giuseppina Franco
  166. Beyza Özkara
  167. Ayşe Yorulmaz
  168. Duygu İrşi
  169. Masalcı Masalcı

250 comments :

  1. Ovv bu sefer ki kategoriler hayli zor gibi.
    Katılacağım ancak listemi hazırlamam biraz zaman alabilir.

    ReplyDelete
  2. Bu sefer bende varım..
    melishhe@gmail.com
    Bloguma da beklerim.
    Sevgiler,
    İlke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://cadininkozmetikkazani.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kitap-listem.html

      Delete
  3. İnşallah ilk yorum yazan ben olurum :)
    Yaz okuma şenliğinde 11. olup kitap kazanan şanslılardan biriyim :)
    Kitap dün elime geçti ve tekrar hem sana Pınarcığım hemde senin nezdinde Altın Kitaplara teşekkür ederim :)
    Tabiki bende varım.
    Gülay Cansever
    gulayakbal@hotmail.com
    http://gulaycansever.blogspot.com/

    Çok ama çok heyecanlıyım :)
    Bu arada geçen etkinlikten çok güzel arkadaşlar tanıdım inşallah bu seferde yine güzel arkadaşlıklar olur....
    Herkese başarılar...

    ReplyDelete
  4. Ben buna da katılmak istiyorum, bu seferki kategoriler ilk oyuna göre daha zor gibi ama kütüphane ve sahaf alışkanlığım olduğundan bir şekilde kotarırım diyorum :)

    Yalnız kendi kendime de bir zorluk çıkarmış oldum, 3 Kasım itibariyle zaten okuyor olduğum iki kitap var ve ikisi de bayağı kalın kitaplar (Bir Uzay Efsanesi'nin tek ciltlik baskısı ve Boş Koltuk) ve bunlar bitmeden bu oyuna başlamayacağım, bakalım bu sefer yetiştirebilecek miyim... Elimdeki kitapları bitirdikten sonra oyun için listemi oluşturmaya başlarım.

    sevilbayrak@windowslive.com e-posta adresim. (Bu arada bu oyunu daha zor bulmakla birlikte kategorileri nedense daha eğlenceli buldum, elinize sağlık.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şenlik kapsamındaki ilk kitabımı okumaya başladım, notlarımı da bu yazıda tutacağım: http://sweetieleaf.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

      Delete
  5. Sabırsızlıkla beklediğim etkinlik yeniden başlıyor:) Çok mutluyum.
    Uzun zamandır kütüphane üyeliği alayım, bir soluyayım, bi de Yaşar Kemal kitaplarını tarayayım diye niyetlenip duruyordum, sonunda kısmet olacak.
    Ayrıca bir hayli zor kategoriler ama süremiz de 4 ay olduğundan telaşlanmıyorum şimdilik. Düzenli bir okuma planı yaparsak tamamdır:)

    ReplyDelete
  6. Araştırmalara başladım:)
    Henüz vizyona girmemiş ama filmi çekilen kitap uyarlaması okusak olur mu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 Mart 2014'e kadar vizyona girecek ve izleyebileceksen neden olmasın?

      Delete
  7. Kategoriler gercekten de cok zor bence. Ilk kategori mesela benim icin sanki yapilamaz gibi duruyor yurt disinda yasayip zaten türkce kitaplara zor ulasirken. Neyse katilacagim bende. Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahucum Türkiye'deki yayın hakları Altın Kitaplar'da olan herhangi bir yazardan oku, onu da kabul ederim. İlk aklıma gelen yazarlar Stephen King, Agatha Christie, Robin Cook, Dan Brown...

      Delete
  8. Beni de alııın:D

    Ben de katılmak istiyorum bu kez listeyi toparlamaya başladım bile :)

    Mail: birgaripseyma@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Kategoriler beni çok heyecanlandırdı :)
    hemen aklımda bir şeyler oluşmaya başladı ama hepsinin tamamlanması zaman alacak gibi duruyor...

    sevgiler...

    ReplyDelete
  10. Geçenki etkinliğe katılamamıştım ama bu sefer tekrardan olmasına çok sevindim.
    Tabii ki ben de varım :)
    yldz_.ayse@hotmail.com

    ReplyDelete
  11. Listemi hazırladım ^^
    http://maviucurum.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  12. geçen seferki okuma şenliğini kaçırdığım için üzülmüştüm, buna katılmak istiyorum.

    kitapların listesini hazırlamak bile ayrı heyecan verici.

    böyle bir etkinlik yaptığınız için teşekkürler.

    ReplyDelete
  13. Merhaba, dört gözle yeni listeyi bekliyordum. Bir kaç soru soracaktım sinemaya uyarlanan kitabı okurken aynı dönemde mi filmi izlenecek. Birde nobel alan yazarin nobel aldığı kitabı mı okunacak?
    Esenkalın.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nobel Edebiyat Ödülü kitaba değil yazara verilen bir ödül olduğundan (yayınevleri kitapların üzerine "Nobel Edebiyat Ödülü" yazarak okurları sanki o kitap ödülü almış gibi yanlış yönlendiriyor), Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmış bir yazarın herhangi bir kitabını okuyabilirsin.

      Delete
  14. Bende buralardayım yine. Heyecanla bekliyordum listeyi zaten. Ama bu kez daha zor olacak gibi. Okuma yazma öğrendiğim yılı araştırdım da şimdilik umutsuz vaka. Aramaya devam:))))

    saadetuslu@hotmail.com

    ReplyDelete
  15. ben de varıııım çok eğlenceli olacak :)
    hatice.caglar3@gmail.com

    ReplyDelete
  16. 2. etkinlikte çıtayı 1 değil bir kaç seviye yükseltmişiz :D Bende katılacağım tabi ki şimdiden kategorileri düşünmeye başladım. Yazımı da en kısa sürede yayınlarım blog da :D

    pnr-88@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beni bu yola sizler ittiniz :) Geçen etkinlikte o kadar çok kişi 2 ayda bitirdi kitapları. Gerçek kitap kurtları bitirebiliyor etkinliği nasıl olsa. Bakalım bu nasıl sonuçlanacak :)

      Delete
    2. http://colorful-book.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013-2014.html

      Zor oldu ama sonunda kitaplarımı seçtim (:

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  17. Kategoriler için kitapları belirleyemedim henüz. Bu link üzerinden güncellemelerimi yapacağım.
    http://hayaletkitaplar.blogspot.com/2013/11/ks-aylar-okuma-senligi.html
    Kategoriler harika güzel bir 4 ay bizi bekliyor:)

    ReplyDelete
  18. ben de katılıyorum...yayınladım ama henüz kitaplarımı belirlemedim zamanla güncelleyeceğim...

    http://sakuralarveben.blogspot.com/
    yosuncanuray@gmail.com

    ReplyDelete
  19. linki yanlış yolladım sanırım..tekrar yolluyorum
    http://sakuralarveben.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  20. Eksik kategorilerim olsa da şu anki okuma planım:http://kitapsiginagi.blogspot.com/2013/11/okuma-senligiks.html

    ReplyDelete
  21. Kitaplarımı seçtim bileee :)
    http://mormorfea.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013-kitaplarm-sectim.html bu adreste neler seçtiğim yazılı ama değişiklikler yapabilirim tabii zamanla...

    ReplyDelete
  22. Bu etkinliğe katılmayı ben de çok isterim :)

    ReplyDelete
  23. Ben de varım. Blogum Ebru'nun Kitap dünyası (ebrusbooks.blogspot.com)

    ReplyDelete
  24. e-postamı yazmayı unutmuşum. ebrug1971@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. Ben de katılıyorum bitiremeyeceğimden korkuyorum ve listem hazır :)
    segeblog@gmail.com

    http://segesegese.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  26. Bu etkinlik kapsamındaki okuyacağımız kitap kategorilerini çok daha beğendim. Beni daha fazla heyecanlandırdı =) Sadece bir kategori beni düşündürdü.
    "14. Kategori (30 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ilk kez yayınlanmış bir kitap okuyanlara." bunu nasıl bulacağım? Ayy bu zor işte.:(
    Geçen etkinlikte kitaplarımı çok çabuk belirlemiştim. Bu nedenle bir çok kez değişiklikte bulundum. Bu sefer ağır ağır , daha çok araştırarak belirleyeceğim.

    ReplyDelete
  27. çok zorlayacak gibi görünüyor ama çok eğlenceli. kesinlikle varım!
    meldauytun@galatasaray.net
    whereugonnasleeptonight.blogspot.com :)
    herkese iyi okumalar!

    ReplyDelete
  28. Ben varım gene. Ama kitapları toparlamam uzun surebilir:)) kaç gündür heyecanla bekledim kategorilerin açıklanmasını. Hadi bakalım hepimize kolay gelsin. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://moriceninyeri.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013.html
      listem şimdilik bu ama bu linki güncellicem diğer kitapları da buldukça.

      mail adresim nurcinerden@yahoo.com

      Delete
  29. Ben katılıyorum tabii ki :)
    Yakında listemi yayınlarım sanıyorum.


    Gece.yuruyusu7012@f-gmail.com

    ReplyDelete
  30. Yaz okuma şenliğini kaçırdığım için çok üzülmüştüm... Dört gözle kış okuma şenliğini bekliyordum. Başlamasına çok sevindim. Kategoriler için kitap seçmek çok keyifli olacak sanırım :) Bu kez ben de varım. Listeyi en kısa zamanda belirleyeceğim.

    Sevgiler,
    gonca.blog@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Bu kez ben de katılmak istiyorum, listemi de en geç yarın hazırlayacağım.

    birazsoylebirazboyle@gmail.com

    ReplyDelete
  32. Kitaplarımı henüz ayarlamadım ama ben de katılıyorum tabii ki :)

    ReplyDelete
  33. Nihayet listemi tamamladım. Tabi liste denirse :)
    http://sapyadasaman.blogspot.com/2013/11/ks-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  34. eğer sonradan caymazsa, bu sefer kardeşimle birlikte varım :) listeleri en yakın zamanda belirleriz. geçen etkinlik için belirlediğim (hatta aldığım) ancak okuyamadığım kitapları buradaki uygun kategorilere dahil etsem olur değil mi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elbette olur. Üstünüzde mahalle baskısı olsun diye hem sizi hem kardeşinizi ayrı ayrı ekledim listeye :)

      Delete
  35. Bir yazarın ilk eseri kategorisi çok güzel olmuş ama şöyle bir sıkıntı var: kaç tane yazara baktıysam ilk eserlerinin tarihleri konusunda farklı kaynaklarda farklı bilgiler var. Daha da kötüsü, büyük kısmının ilk eserlerinin 200 sayfadan az olması. Mesela Soljenitsin'in ilk eserini düşündüm buraya ama olmadı. Ama azmettim, bulacağım.

    Bir de geçen hafta başladığım Madame Bovary'yi Sahaflar Çarşısı'ndan almıştım. 1985 basımlı kitap, içim acıdı resmen onu bu yarışmaya dahil edemeyeceğim için.

    En kısa zamanda listemi hazırlayıp paylaşacağım. Çok yaşa pinuccia! :)

    ReplyDelete
  36. oldukça zorlu bir şenlik bizi bekliyor, hadi bakalım, kitaplarımı seçebilmek için bir hafta müsaade istiyorum, kütüphane üyeliği filan yapmam lazım :)(acaba eski kayıtlardan bulabilirler mi?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman sizin. Aceleye gerek yok. Bu aşamada katılacağınızı bilmem yeterli. Bu ay içerisinde listeyi oluşturmanız benim işimi görür. Önemli olan kitapların en azından bir kısmını belirleyip bir an önce okumaya başlamak :)

      Delete
  37. ben de varım :) kategoriler çok eğlenceli

    ReplyDelete
  38. yazın yapılan etkinliğe katılamadığım için çok üzülmüştüm bu etkinlikte bende varım..

    kategoriler yaz'a göre çok daha güzel olmuş bence herşey yerli yerinde..

    listemde hazır..

    http://gevezekitapkurdu.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. her zaman ki gibi unutmuşum e-mail: gvzkitapkurdu@gmail.com

      Delete
  39. Merhaba,
    Ben de bu etkinliğe katılmak istiyorum.Çok değişik ve eğlenceli olmuş :)
    cekcenselen@gmail.com
    http://seleninevcilikhayati.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. merhaba, ben de uslanmaz bir okuyucu olduğum için mutlaka bu etkinlikte yer almalıyım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://papyonburda.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kitaplarim.html

      Delete
  41. http://gulaycansever.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013-okuma-listesi.html
    Lİstem burada Pınar. Bir göz atarsan sevinirim. Herkese iyi okumalar....

    ReplyDelete
  42. bende varım nasipse yapabildiğim kadarı ile artık bakacağım duruma :D kpss belası sebebiyle belki arkadaşlarıma yetişemem ama bende bulunmak istiyorum bu güzel etkinlikte geçenkine katılmaya cesaret edememiştim umarım herşey benim için güzel olur hazır 9 kasımda doğum günümken böyle güzel birşeye katılayım dedim.

    disikurt44@gmail.com

    ayrıca kategorileri çok beğendim
    okuma planımı gün içinde atacağım inş

    ReplyDelete
  43. ben de katılmak istiyorum ve listemi belirlemeye çalışıyorum listemi www.kitaptelvini.blogspot.com adresinden yayınlarım birkaç güne netleşir

    ReplyDelete
  44. Etkinliğin başlamasına çoooook sevindim gerçekten.tabi ki bende varım işte listem:
    -Altın kitaplar romanı: Ateş etme İstanbul-Celil Oker (453 sayfa)
    -Kütüphane ya da sahaftan alınmış kitap: henüz karar veremedim biraz dolaşmam gerek :)
    -İsminde hayvan adı geçen kitap: Sinekli Bakkal-Halide Edip Adıvar / Can Yayınları (476 sayfa)
    -600 sayfadan uzun kitap: Empati- Adam Favver / April Yayıncılık (640 sayfa)
    -Nobel ödülü kazanmış bir yazarın kitabı: Masumiyet Müzesi-Orhan Pamuk / İletişim Yayınları (592 sayfa)
    -Türk edebiyatı klasiği: Kiralık Konak-Yakup Kadri Karaosmanoğlu / İletişim Yayınları (232 sayfa)
    -Hiç okumadığım bir ülke edebiyatından: Semerkant-Amin Maalouf / Yapı Kredi Yayınları (318 sayfa) (Lübnan)
    -Sinemaya uyarlanmış kitap: Angela'nın külleri-Frank McCourt / Epsilon yayınları (464 sayfa)
    - Kış mevsimine ilişkin kitap: Kar Kokusu-Ahmet Ümit / Doğan Kitap (261 sayfa)
    -Yasaklı Kitap: Baba ve Piç-Elif Şafak / Metis Yayınları (416 sayfa) (Türklüğe hakaret nedeniyle 2006 yılında yasaklanmış;sırf merakımdan okuyacağım)
    - Atatürk hakkında kitap: Çankaya-Falih Rıfkı Atay / Pozitif Yayıncılık (631 sayfa)
    -Yayınlanmış en az 5 kitabı olan bir yazarın ilk kitabı: Kurt Seyt ve Shura-Nermin Bezmen / PMR Yayınları (520 sayfa)
    -Biyografi: Füreya-Ayşe Kulin / Everest Yayınları (424 sayfa)
    -Okuma yazmayı öğrendiğim yılda (1987) ilk kez yayınlanmış kitap: Saraydan Sürgüne-Kenize Murad / Everest Yayınları (597 sayfa)(Fransa'da 1987 yılında yayınlanmış ülkemizde ise 2002 senesinde)
    -Aynı seriden 3 kitap: İnce Memed serisi-Yaşar Kemal / Yapı Kredi Yayınları (1. kitap 436 sayfa,2. kitap:459 sayfa, 3. kitap:629 sayfa

    ReplyDelete
  45. Simdilik tam degil ama bir liste olusturdum sonunda. Sevgiler http://blog.ahukader.de/2013/11/okuma-senligi-kis-2013.html ahukader@gmail.com

    ReplyDelete
  46. http://annembenvekizlarim.blogspot.com/2013/11/evet-yeni-okuma-senligi-baslyor-umarn.html

    ReplyDelete
  47. Ben de katılıyorum ama listem eksik. Bu şekilde listeyi bildirsem olanlarla başlasam oluyor mu?

    ReplyDelete
  48. Henüz listem hazır değil ama bugün içerisinde hazırlarım :)
    http://tardismsdt.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. Bu arada blogum mavininguncesi.blogspot.com e mail hunerlikiz@gmail.com

    ReplyDelete
  50. Merhaba öncelikle çok güzel bir iş yapıyorsunuz.Tebrik ederim ama geçen yaz şenliğinden haberim yoktu konu hakkında çok fazla bir bilgim yok.Dolayısıyla listeyi nereye oluşturacağız,kitapların okunup okunmadığı nasıl kontrol edilecek gibi daha kapsamlı bilgi verirseniz çok mutlu olurum ve etkinliğe katılmak istiyorum.mail adresim renkldnym@gmail.com

    ReplyDelete
  51. Etkinlikle ilgili duyurum ve listem bu linktedir
    mavininguncesi.blogspot.com/2013/11/pinucciann-kitaplar.html?m=0
    Listede eksikler var ama tamamlanacak :)
    Herkese iyi okumalar

    ReplyDelete
  52. Resmen daha yaz okuma şenliğinin güncellemelerini yapamadım, yenisini yapmışsın :D ellerine sağlık en kısa sürede katılacağım ve diğerini de listeleyeceğim :D

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. Kitapların çoğunu belirlerdim. Umarım güzel bir 4 ay geçer :)
    http://tardismsdt.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-3-kasim-2013-3-mart.html

    ReplyDelete
  55. Ben de katılıyorum. Listemi tam olarak hazırladığımda paylaşacağım. Herkese iyi okumalar.

    ReplyDelete
  56. Öncekine katılamadığım için çok üzülmüştüm, bu kez varım :) Listemi en kısa sürede hazırlayıp blogumda yayınlayacağım. Mail adresim: mrslovetttt@gmail.com

    ReplyDelete
  57. merhaba ben de katılmak istiyorum. listemi hazırladım bile, birkaç eksik kaldı sadece. http://eyireltia.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013-kitaplarm.html
    eyireltia@gmail.com

    ReplyDelete
  58. 3 kategori eksik ama onları da zamanla tamamlarım, benim listem budur;

    http://aylakmadame.blogspot.com/2013/11/ks-okuma-senligi-etkinligi-2013.html

    ReplyDelete
  59. Elbette ben de varım ve mutlaka birinci olmalıyım :)
    Listemi haırlayınca blogumda duyuracağım.
    Kitaplarımı araştıyorum. Mailim : esra_ebru_46@hotmail.com

    ReplyDelete
  60. Bende blog yok ama katılırım tabi ki =) Mail adresim olgunaltay@gmail.com =) Herkese iyi okumalar diliyorum.

    ReplyDelete
  61. 12. Kategori ilk roman mı ilk kitap mı?

    ReplyDelete
  62. Ben de diğer tüm kitap kurtları gibi bu etkinliğe katılmak istiyoorum :)) Listem daha tam belli değil, okudukça sana mail atsak olur mu? Mesela ben yasaklanmış kitap okudum: şu' diyerek tek tek değil tabi ama ayda bir kendimiz güncellesek sana mail atsak olur mu? ben çünkü önceden tasarlayarak değil bulunca okuyorum.Ama olmaz derseniz de beni hibir kuvvet caydıramaz...
    hasibecengizkarakuzu@gmail.com
    hasibecengiz.blogspot.com ( Ebisah'ın Dünyası)

    ReplyDelete
  63. Katılmak istiyorum. Listem yolda :)

    e-posta: anoktanur@hotmail.com

    ReplyDelete
  64. En zoru ve en çok puan veren kategoriyle başlıyorum okumaya :) 15. Kategori: Tolstoy Anna Karenina :) hadi hayırlısı :)
    mavininguncesi.blogspot.com

    ReplyDelete
  65. Bende katılmak istiyorum yine, belki yazdaki gibi performans sergileyemem ama olsun yine de hep beraber okumak daha zevkli oluyor benim için :)
    Okudukça şekillendirmeyi düşünüyorum listemi bu sefer
    Mail adresim zeytin.cekirdek89@gmail.com

    ReplyDelete
  66. Ben de geldim.
    http://beyazkitaplik.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html
    afdmrw@gmail.com

    ReplyDelete
  67. listemi tamamladım:
    http://pamukprensesvecuceleri.blogspot.com/2013/11/yeni-okuma-senligi-baslasn.html
    bu da kardeşim Erhan'ın listesi (bu arada liste tamamlamada o benden daha hızlı çıktı) :
    http://pamukprensesvecuceleri.blogspot.com/2013/11/yeni-okuma-senligi-baslasn-2.html
    mail adresim: didemkirkkulac@gmail.com

    herkese keyifli okumalar dilerim:)

    ReplyDelete
  68. Bende katılmak istiyorum. Şimdiden iki gün gecikmişim ama iyi bir okuyucuyumdur. Bloğumda listemi tamamladıktan sonra linkini de paylaşacağım. www.gizlileylak.blogspot.com

    ReplyDelete
  69. Pınar merhaba....Bazı yazarlar şiir, hikaye, roman pek çok alanda eserleri var. İlk kitabı derken ilk roman olur mu????
    Listemi mümkün olduğunca elimde hazırda okunmayı bekleyen kitaplardan oluşturmak için bu soruyu sordum.....Hababam sınıfı Rıfat Ilgaz'ın ilk romanıymış ama daha önce şiir ve hikayeleri var....

    ReplyDelete
  70. http://adadenizi.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi.html

    Eksikleri var birazcık ama.....

    ReplyDelete
  71. Bu şenlik beni çok heyecanlandırdı. E-mail adresim benimasksayfam@gmail.com ve bloğumda yayınladığım kitaplarımın listesi burada... http://gizlileylak.blogspot.com/2013/11/pinucciann-kitaplar-blogunun-baslattg.html Çok teşekkürler şimdiden...

    ReplyDelete
  72. Ben de katılacağım, sınavlarım yaklaştığı için bu sıralar kitaplarla daha bir içli dışlıyım :) Yaz etkinliğinden daha iyi bir performans göstereceğime inanıyorum. Araştırmalar başlasın!

    ReplyDelete
  73. (E-mailimi eklemeyi unutmuşum)

    Merhaba,
    Etkinliğinize ben de katılmak isterim. Yazın kaçırmıştım, şimdi tekrar düzenlemenize çok sevindim.
    Listemi tamamlayınca bloğumda da duyuracağım (http://www.morbalkon.blogspot.com/).
    E-mail adresim morbalkon@gmail.com
    Sevgiler

    ReplyDelete
  74. Ben de katılıyorum listemi yayınladım http://adamolmakistemiyorum.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013-kitaplarm.html. Mail adresim adamolmakistemiyorum@gmail.com.

    ReplyDelete
  75. listemi hazırlamam sadece dakikalar aldı diyebilirim; öyle de hevesli öyle de heyecanlıyım :)
    okumayı bekleyen kitaplarım, okumayı istediğim kitaplar, belki yeni tatlar/tarzlar hepsini koydum biraz biraz. Emeğine sağlık :) goncconder@gmail.com
    sudanaforozbalik.blogspot.com

    ReplyDelete
  76. Okuma şenliğine ben de katılmak istiyorum.. Listem hazır gibi.. mail adresim krebyale@hotmail.com

    ReplyDelete
  77. Ben de katiliyorum :) listeyi hazirladigim zaman ayrica bilgilendirme yaparim. Cok guzel bir etkinlik, cok tesekkurler :))

    kitapcikedisi@gmail.com
    kitapcininkedisi.blogspot.com

    ReplyDelete
  78. Okuma listem de hazır, elbette çok değişecek ama olsun :)
    http://kitapnot.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  79. Mis gibin de listemi yazdım hemen :)
    http://sudanaforozbalik.blogspot.com/2013/11/okunacak-seyler-var-yuzumden-once.html

    ReplyDelete
  80. Ne kadar okuyabilirim bu etkinlikte bilemiyorum ama katılmadan da geçemeyeceğim :)
    anjelikadicko@hotmail.com
    http://www.vikitap.com/profil/angel-elika-172632

    ReplyDelete
  81. Etkinliğe anne transferi yaptım:) Yorumlaması için ikna edebilirsem, Yazar Ayları için de tavlayacağım. Annemin listesi de şöyle:
    http://hayaletkitaplar.blogspot.com/2013/11/ks-aylar-okuma-senligi-kitap-kurdu.html
    Listesini bu link üzerinden güncelleyeceğim.

    ReplyDelete
  82. Bensiz olmaz :)) Yarın duyurumu yapmaya çalışırım :)

    asabibakire.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. Katogorileri büyük bir heyecanla bekledik. Pazar akşamından beri kitap seçimimizi yapıyoruz. Kızım Beste ile katılıyoruz.

    ReplyDelete
  84. ben de katılmak istiyorum :) listemi oluşturacağım hemen :)

    ReplyDelete
  85. Ben de katılıyorum tabii ki :)

    http://donerayranuclira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  86. bu etkınlıgının yaz versıyonuna da katıldım o zaman her ay şunu okudum diye puan hesaplamamıştım.Kış etkinliğinde umarım bunu göz ardı etmeyeceğim bende varım :)
    Gülen solmaz
    gulen.solmazzz@hotmail.com
    kitapsarayii.blogspot.com

    ReplyDelete
  87. Pınarcım etkinlik yine çok güzel gözüküyor ama bu sefer uzaktan izleyeceğim =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ama ama neden? Sensiz olmaz ki... "Önemli olan katılmaktı dersin" en kötü.

      Delete
    2. Baskı yaparsak katılma ihtimalin varsa çok fena duygu sömürüsü yapabilirim?

      Delete
    3. Duygularımı sömürmeyin, alıp henüz okuyamadığım yığınla kitap bu etkinliği tamamlamaya yetecek gibiyse, bi liste yapıp katılırım. Haftasonu bakmam gerekiyor =)

      Delete
    4. Haftasonu bitiyor. Baktın mı, baktın mı?!?

      Delete
  88. ben de varım
    Hmen liste çalışmalarına başladım bile

    ReplyDelete
  89. bende varım listemi de yaptım blogum da stylopunk.blogspot.com :) iyi günler efendim :)

    ReplyDelete
  90. ben de varım:) heryerdenherseydenn.blogspot.com listemi hazıladığımda blogumda yayınlayacağım mailim aylinatilgann@gmail.com

    ReplyDelete
  91. http://aylininannesi.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013.html

    ReplyDelete
  92. Merhaba :)
    Ben de dahil olmak istiyorum. Listemi oluşturunca mail ile iletirim.
    gamzekat@hotmail.com

    ReplyDelete
  93. Kitap listemi yazdım ve yayınladım işte linki http://kitaptelvini.blogspot.com/2013/11/kitap-okuma-senligine-katildim.html bazı kategoriler bellideğil zamanla belli olur. Maddi durumuma ve iş yoğunluğuma göre süresi belli olmaz. Etkinliği bitirebilmeyi umuyorum.

    ReplyDelete
  94. Nihayet listemi hazırlamış bulunuyorum: http://rekursifdusunce.blogspot.com/2013/11/azmettim-bu-ks-da-okuyacagm.html

    ReplyDelete
  95. Sınavlar biter bitmez listemi hazırladım, hazır ve nazırım.
    http://cokkitapazzaman.wordpress.com/2013/11/07/okuma-senligi-kis-2013/

    ReplyDelete
  96. http://kitaptelvini.blogspot.com/2013/11/kitap-okuma-senligine-katildim.html listemin hazır oladuğu kadarını yayınladım.

    ReplyDelete
  97. Daha önce de katılmak isteyip bir türlü katılamamış biri olarak bu etkinliğe çok sevindim! Kitap okuma şenliği için çok teşekkür ediyorum ve ben de katılıyorum. Listemi henüz oluşturamadım; oluşturduğumda
    http://vonali.blogspot.com/2013/11/kitap-okuma-senligi-ks-2013e-katlyorum.html
    linkinden ulaşabilirsiniz.
    mail adresim: ernurbelen@hotmail.com

    ReplyDelete
  98. Merhaba. Bu etkinliğe ben de katılmak istiyorum. Ne kadar başarılı olurum bilmiyorum, önemli olan katılmak diyorum. Ama bir sorum olacak. Herhangi bir kategoriye uyan, temin edemediğim bir kitap eğer kitaplığımda varsa, tekrar okumak suretiyle kabul edilir mi? Cevabınıza göre listemi düzenleyip, önümüzdeki bir kaç gün içinde yayınlayacağım.
    http://kalemimden-yazilar.blogspot.com/
    mail adresim: kirmaci6675@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elbette kabul edilir. Kitapları ilk kez okuyor olmak gibi bir şart yok.

      Delete
    2. Merhaba. Listemi hazırladım ama hala eksik ve kesin olmayan kitaplar var. Son halini en kısa zamanda yayınlayacağım.
      http://kalemimden-yazilar.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

      Delete
  99. Ben de katılmak istiyorum.. Listemi hazırladım :)
    http://suzangia.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    e-mail adresim : suzan_agac@hotmail.com

    ReplyDelete
  100. Etkinliğe ben de katılmak isterim, zira kitap okumak için şu sıralar bi yaptırım gücüne ihtiyacım var:)
    Liste hazır olunca blogta yer alır muhtemelen:)
    helloradiooo@gmail.com

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  102. Listemi Yayınladım.İlk kategoriden de başladım.10 Puanım cep de :) Listemdeki kitaplar ve katıldığım kategoriler için http://seleninevcilikhayati.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-listesi.html ' a bakabilirsiniz :)
    Eksik kalanlar tamamlanmaya çalışacak :)

    ReplyDelete
  103. Listemi en kısa sürede hazırlayacağımı bildirmek isterim.Ben de varım! mail : ozlem_qz@hotmail.com

    ReplyDelete
  104. http://aylininannesi.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013.html ekleme: 1: dan brown-cehennem

    ReplyDelete
  105. Listem hazır :) http://slnnn.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  106. http://heryerdenherseydenn.blogspot.com/2013/11/pinucciasbooks-kitap-senligine-katldm.html listemi hazırlamaya başladım güncellemeri burdan yapacağım :)

    ReplyDelete
  107. Merhabalar ben de varııımmmm! Fakat listem henüz hazır değil yoğunluktan : ( istediğimiz kategoriden başlayabiliyor muyuz? Mail adresim pelindugan@gmail.com

    ReplyDelete
  108. Listem hazır :)

    http://asabibakire.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Listemi güncelledim , epey değiştirdim. Filmi olan kitaplar kategorisi için suç ve Ceza yazdım. P. Dumala 'nın animasyonunu izleyeceğim , olur mu şekerim ?

      Delete
    2. Yine ben ilk sorumla beraber buna da cevap verirsem çok sevinirim. Uygun değillerse başka kitaplar bulmalıyım. Bir kategorim eksik zaten:( Demet Altınyeleklioğlu'nun yazdığı Hürrem biyografi kategorisine uyar mı? Ben biraz kurgulanmış biyografi diye düşündüm. Sevgili Kitap Notları 'da tarihi roman / kurgu değil mi ? diye sorunca , sana bir danışayım dedim.

      Delete
    3. Bu iki tanecik soruma 23-24 kasımdan önce cevap verirsen çok sevinirim tatlım , bir kitap alışverişi yapmak üzereyim :)

      Delete
    4. Hürrem'in ben de tarihi kurgu olduğunu düşünüyorum. Diğer katılımcıların listelerine bir bak istersen yeni bir kitap bulmak için. Suç ve Ceza da sıkıntı yok.

      Delete
    5. Tamam tatlım , kitabı incelemeden yazmıştım :) Hemen değiştiriyorum :)

      Delete
  109. Yaz okuma şenliğinden haberim yoktu. Kış okuma şenliğine ben de katılmak isterim. :) Listemi de hazırladım, birazdan yollayacağım. Böyle güzel bir etkinlik oluşturduğunuz için teşekkürler :) Sevgiler... E-posta adresim: iremmmg@hotmail.com

    ReplyDelete
  110. Kış okuma şenliğine bende katıldım.Bu etkinlik için teşekkürler öncekine katılamamıştım:(.Listem hazır.Ama değişebilecek kategoriler mevcut. 4 ay bazılarına uzun bazılarına kısa gelecek neyse yetiştirebilenler araya başka kitaplar sığdırsın artık.Tekrar teşekkürler bol okumalı günler:) arkeoloji_16@hotmail.com

    ReplyDelete
  111. hemen liste yapıyorum :D nilepsu@gmail.com

    ReplyDelete
  112. Merhaba, Uzun zamandır okumayı düşündüğüm bir kitaptı; "Dondurulmuş Şeftaliler" kitabı... 9.Kategori Kış teması için uygun olur mu ? Emin olamadım...

    ReplyDelete
  113. İşte listem :)
    http://dusuncesizlikler.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013.html

    ReplyDelete
  114. Bende listemi mail attın, kontrol edebilir misiniz?

    ReplyDelete
  115. öncekine katılamadığım için çok üzülmüştüm ama bu seferkinde bende varım :D hemen liste hazırlamam lazım ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mail adresimi vermeyi unutmuşum : beyaz.whovian@gmail.com

      Delete
  116. Imm ben bir şey sorucam 12. kategori için orjinal dilinde 11 kitabı olan ancak Türkçe'ye çevrilmiş tek kitabı olan yazarın, o kitabı sayılır mı?

    ReplyDelete
  117. Merhaba,
    ben de katılmak istiyorum :)
    Blogum: http://kahvekokulukitap.blogspot.com/
    mail: tgcylz@hotmail.com
    Listemi yarın yayınlayacağım.^-^
    sevgiler.

    ReplyDelete
  118. Bende varım şenlikte bu sefer :D Katagorileri okurken aklımda az çok belirledim bir şeyler :D Hadi hayırlısı, en ilgi çekici olanı yasaklanmış kitaplar olmuş. Listeyi kontrol ettim de bu da mı listede dediğim bir çok kitap var :) en kısa sürede listemi hazırlayıp blogta da duyururum artık :D

    ReplyDelete
  119. Ben de katılıyorum ama listemi henüz hazırlayamadım. En kısa zamanda hazır olacağım.

    ReplyDelete
  120. Listem : http://kayipfeslegen.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  121. Neden olmasın diyorum :) iyi bir planlama yapmam gerek galiba...belki vakit bulursam bloguma dönüşte yaparım bu bahaneyle :) mail: serapbicakci _81@hotmail.com

    ReplyDelete
  122. Pınarcığım, etkinlikte yine varım. İstanbul'dan yeni geldim. Kitaplarımı duyurmam bir kaç günümü alacak. Sanıyorum bir sorun olmaz.

    ReplyDelete
  123. geçen seferkini alnımın akıyla tamamlasam da bu sefer bitiremeyeceğim galiba etkinliği olsun gene de katılıp desteklemek hoş olacak : )

    ReplyDelete
  124. Etkinliğe büyük bir heyecanla ben de katılıyorum. Bakalım kaç kitap okuyabileceğim. :) Bu da listem: http://yaziodasindayolculuklar.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  125. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  126. ben de katılamak istiyorum :) Listemi tamamlayınca hemen göndereceğim :)
    haziran13@gmail.com

    ReplyDelete
  127. Ben de katılıyorumm. :))

    ebru.ergene91@gmail.com

    ReplyDelete
  128. merhabalar:)en kisa zamanda listemi hazirlayip ben de katilmak istiyorum araniza..
    sevgiler.

    ReplyDelete
  129. Yaz etkinliğine katılmaya geç kalmış çok üzülmüştüm , iyi ki kış etkinliği de olmuş ^^
    petreous@hotmail.com
    Bu da listem ; http://ruyakitaplik.blogspot.com/2013/11/okuma-etkinligi-kis-2012.html

    ReplyDelete
  130. Merhabalar boyle guzel keyifli bir etkinligi biraz gec gormenin uzuntusunu duyuyorum ama neyse ki cok da gec kalmamisim :) ben de katilmak istiyorum blogum var ama daha cok instagram kullaniyorum listemi hazirlayip ordan paylasmam yeterli mi yoksa mail mi atmaliyim ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba. Mail atmanız yeterli ama #kisokumasenligi2013 altında instagramda da paylaşırsanız mutlu oluruz :)

      Delete
  131. Merhabalar,

    Etkinliğinize ben de katılmak isterim.

    Hepinize kolay gelsin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar listemi de yeni bloguma ekledim. Okuduğum kitapları paylaşmaya çalışacağım :)http://mutluydum.blogspot.com/2013/11/kitap-kitap-kitap.html

      İyi okumalar

      Delete
  132. Etkinlik başlamış ama ben de geç görenlerdenim. Listemi ben de bu hafta içerisinde blogum da paylaşmayı düşünüyorum. Yeterli olur sanırım. Yine de ulaşmak için mailimi bırakayım ceyekam@gmail.com

    ReplyDelete
  133. Sormak istediğim bir konu var. Ahmet Ümit'ten cep boy bir kitap okuyunca fark ettim. Sayfa sayısını cep boy üzerinden mi yazacağız yoksa kitabın orjinal sayfa sayısını mı hesaplayacağız? Okuduğum kitabın orjinal ebatlarındaki sayfa sayısıyla cep boyu arasında neredeyse 200 sayfalık bir fark mevcut da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cep boy okuyorsan onunkini yaz. Kim hangi boy okuyor kontrol etmem sanırım imkansız gibi bir şey bu sefer :)

      Delete
  134. Merhaba etkinliği düşük performans gösterecek olsam bile katılma kararı aldım kim bilir son ayda toparlarım belki güzel etkinliklerinden mahrum kalmak istemiyorum :) Ayrıca kategorilerin sadece bir kaç tanesi iççin uygun kitabım var şimdilik o yüzden listemi şimdi yayınlamasam sorun olmaz diye umuyorum :)

    ReplyDelete
  135. şekerim benide listeye al bu sefer daha başarılı olmak için çabalıyorum
    sevgiler.
    ♥NK

    ReplyDelete
  136. Ben de katıldım. Listem; http://kitaplarvenotlar.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    email: kitapkurdu7@gmail.com

    ReplyDelete
  137. Listem :) http://birazsoylebirazboyle.blogspot.com/2013/11/ks-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  138. Merhaba :) Bende Varım! En kısa zamanda listemi hazırlayıp yorum olarak bırakacağım linki. Herkese keyifli okumalar dilerim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Listemde işte burada :) http://kardanadamlarvekumdankaleler.blogspot.com/2013/11/okuma-senligiks-2013.html#.UoE_IRxgQ6w

      Delete
  139. bu sefer tamamlayamayacağım gibi gözükse de duyuruyorum etkinliği çok çok katılım olsun : ) mine.tozanlioglu@yahoo.com.tr

    ReplyDelete
  140. Listem: http://kardanadamlarvekumdankaleler.blogspot.com/2013/11/okuma-senligiks-2013.html#.UoFDIxxgQ6w
    Mailim: dilarartar@gmail.com

    ReplyDelete
  141. Listem tamam. iş artık okumaya gelmiştir. Listemi incelemek isterseniz linki veriyorum.

    http://kitaplarlabeslenmek.blogspot.com/


    tüm katılımcılara keyifli okumalar diliyorum.

    ReplyDelete
  142. henüz listemi hazırlamadım ama etkinliği hemen duyurmak istiyorum. en kısa sürede listemi hazırlayıp sizinle paylaşacağım. herkese keyifli okumalar diliyorum.

    ReplyDelete
  143. Şah-Rû nickinde bir arkadaş da katılmak istiyor vikitap profili şu, http://www.vikitap.com/profil/Sah-Ru-213756 Ama blogu olmadığı için yorum bırakamıyor. Mail atmış ama dönüş olmamış, listesini nasıl iletsin ne şekilde iletişim kurabilir. Size sormayı istediği hususlarda var.
    İlginize şimdiden teşekkürler.
    Sevgilerimle Eral

    ReplyDelete
  144. Atraversiyamo bebeyim
    cerenzuhalkaratas@gmail.com

    ReplyDelete
  145. İŞTE BENİM LİSTEMDE BURADA http://uykusuzbalik.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-kis-2013-kitap-listem.html

    ReplyDelete
  146. bende katılmak istiyorum..listem hazırlanma aşamadında henüz :) mail adresim dyg_yuxel_34@hotmail.com

    instagram : feelingyd9

    ReplyDelete
  147. Ne zamandır yapıcam yapıcam okul yüzünden bir türlü zaman bulup da yazamadım. Ama hala eksiklerim var onlarda tamamlanır inşallah :) Bu da listem http://nevrotiktanrica.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html inşallah beğenirsiniz :)

    ReplyDelete
  148. Listemi paylaştığım anda geldim, ben de ben de ben de!
    http://golgelerikovalamak.blogspot.com/2013/11/ks-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  149. Selam. Listemde değişiklik yaptım. İşte yeni listem.
    http://kalemimden-yazilar.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi-ks-2013.html

    ReplyDelete
  150. İki sorum var.
    İlki Charlotte Bronte Cinayetleri-James Tully biyografi roman olarak geçiyor. 13. Kategoriye ygn olur mu?

    Bir de Yağmur Sonrası adlı kitabım kış temalı sayılabilir mi? Kışın yağmur da yağar,olabilir diye düşünüyorum?

    ReplyDelete
  151. Çoook güzel bir etkinlik. Bende katılmak istiyorum. Hemen gidip liste hazırlıyorum. :)
    Mail: subetul@hotmail.com

    ReplyDelete
  152. listemi hazırladım:) http://yagmurlugunler1.blogspot.com/2013/11/okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  153. merhabalar listem hazır sayılır :) mail adresi dlekkse@gmail.com .. bu arada instagram hesabım dilekizaruuss

    ReplyDelete
  154. Ben listemi çoktan yaptım ama yorum bırakmayı unutmuşum :D Neyse ki aklıma geldi :D İşte benim okuma listem :) http://okuryazar15.blogspot.com/2013/11/pinnuciann-kitaplar-ks-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  155. Listemi hazırladım, blogumda yayınladım :) http://kitapcininkedisi.blogspot.com/2013/11/pinucciann-2013-ks-okuma-senligi-icin.html kitapcikedisi@gmail.com

    ReplyDelete
  156. Okuma listemi hazırlamak için zaman gerek ama katılacağım :) :)

    ReplyDelete
  157. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ben de varım, yanlış link koymuşum onu düzelttim :)
      http://kitapbocegim.blogspot.com/2013/11/ks-okuma-senligi.html

      Delete
  158. Sanırım katılacağım :) Listemi bu hatfa sonuna kadar hazırlayacağım :)

    ReplyDelete
  159. Derslerimin yoğunluğuna rağmen ben de katılmak istiyoruuum :) Listemi yaptım fakat bazı boşluklar var onları da kütüphane ve arkadaşlarımın kitaplıkları yardımıyla en kısa sürede doldurmaya çalışacağım. Okul-ev-dershane koşuşturmam arasında ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ama beni de eklerseniz çok sevinirim :)) listem ---> http://aybiik.blogspot.com/2013/11/senlik-varms.html

    ReplyDelete
  160. Çok ilgimi çekti, birazcık geç kalmışım ama olsun, önemli olan okumak :))) beni de yazarsınız, kategorimi bu haftasonu oluşturacağım sevgiler

    http://mahrem-i-esrar.blogspot.com/

    ReplyDelete