Nov 19, 2012

Kesin Gidiyorum Galiba :)

Aylar öncesinden hayalini kurmaya başladığım, İzmir Kitap Fuarı'ndan daha büyük bir fuara gideceğim ihtimalinin bile beni heyecanlandırdığı İstanbul Kitap Fuarı'na, son dakikada bir terslik çıkmazsa, bu Cumartesi günü gideceğim (Ben Ankara'da yaşıyorum bu arada).

İş nedeniyle 23 Kasım Cuma günü İstanbul'a gideceğimi öğrendiğimde dünyalar benim oldu. Taaaa 9 Haziran Cumartesi günü yayınlamıştım İstanbul Kitap Fuarı'na Kadar Kitap Almayacağım! beyanımı. Kendime verdiğim sözü tuttum mu? Tabii ki hayır. Hem de yeminimi kaç kere bozduğumu bile hatırlamıyorum ama bir sözü tuttum en azından. Yayını yaptığım günden fuara kadar 20 kitap okuyacaktım ve ben şu ana kadar 20 değil, 30 kitap okumayı başardım ve fuardan 10-15 kitap alma hakkı kazandım, değil mi?

Fuar için liste bile yaptım. Farklı yayınevlerinden farklı kitaplar seçmeye çalıştım. %30 ve üzerinde indirim yakalarsam listemdeki kitapları fuardan alacağım. (Geçen sene İzmir Kitap Fuarı'nda Sahaf listemdeki yazarların (Isaac Asimov, Philip K. Dick, Arthur C. Clark gibi bilim kurgu üstatları) bende olmayan kitaplarından bulursam affetmem. Umarım kendimi çok kaybetmem (Eşimin ciddi kaygıları var bu konuda). Bu yıl okuduğum kitaplara baktığımda fuarlardan aldığım kitapları pek okumadığımı gördüm ama bunun çok saçma bulabileceğiniz bir nedeni var: O kadar istiyorum ki onları okumayı, kıyamıyorum, okuyup bitecekler diye erteleyip duruyorum.

İşte fuar kitap listem. Aşağıdaki kitaplarla ilgili öneri/eleştiri/uyarınız varsa, şu yayınevine uğramayanları dövüyorlarmış gibi bir bilginiz varsa hemen söyleyin lütfen:


Loto / Patricia Wood / April Yayıncılık
Görünmez Dünya / William Gibson / Artemis Yayınları
Büyük Sözcük Fabrikası / Agnes de Lestrade / Aylak Kitap
Gökdelen / Tahsin Yücel / Can Yayınları
Acı Çikolata / Laura Esquivel / Can Yayınları
Saklı Kalanlar / Sebastian Barry / Epsilon Yayınevi
Oscar Wao’nun Tuhaf Kısa Yaşamı / Junot Diaz / Everest Yayınları
Güneşin Kızları / Corban Addison / Feniks Kitap
Ankara Mon Amour / Şükran Yiğit / İletişim Yayınları
Masumiyet Çağı / Edith Wharton / İmge Kitabevi
Malum Dünya / Edward P. Jones / İnkılap Kitabevi
Ağrıyan / Sadık Yemni / İthaki Yayınları
Yer Değiştirenler / Brenna Yovanoff / Mavi Ağaç Yayınevi
Tanrı’ya Bakıyorlardı / Zora Neale Hurston / Phoenix Yayınevi
Yabana Doğru / Jon Krakauer / Siren Yayınları
Alıklar Birliği / John Kennedy Toole / Turkuvaz Kitap

YAŞASIN KİTAP!

8 comments :

  1. Gökdelen / Tahsin Yücel 'i okudum. Can yayınları'nda %20'ydi indirim galiba - sanki adam Ali Ağaoğlu'nu anlatmış gibiydi kitapta.
    Yabana Doğru / Jon Krakauer bunu Siren diye bir standda değil, sanırım başka bir standda gördüm ama unuttum şimdi? :(
    Masumiyet Çağı / Edith Wharton /- bu da Oğlak Yayınları standında 5 TL'lik kitaplar arasındaydı...

    Uzgunum ama fuardaki indirimler pek dişe dokunur değil. Fakat bazı paketler yapmışlar mesela 3 kitap xx TL, şu 5 kitap xx TL gibi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biz de paketlere bakarız o halde. Ortama uyum sağlarız. İthaki'den geçen sene İzmir Kitap Fuarı'nda %35-40 indirimli almıştım kitapları. Sondan bir önceki gün gitmiştim orada da. Bakalım İstanbul'da neler olacak?

      Delete
  2. Liste şahaneymiş! Fuarları çok seviyorum ben, dediğin doğru insan aldığı kitapları okumaya kıyamıyor, bitmesin istiyor=D İyi eğlenceler;))

    ReplyDelete
  3. Ben ilk gününden gittim, fuarın son gününde indirimler artıyor mu bilmiyorum ama gerçekten de müthiş indirimler olmasa da Ankara Kitap Fuarı'ndan iyi durum. Sel, e yayınları, Everest gibi bazı yayınevleri %30-40 indirim yapmış. Maledisant'ın dediği gibi paketler de var. Neyse yarın bir yazı yayınlayıp hepsini uzun uzun anlatacağım ama güzel kitaplar var, güzel fırsatlar da var kısaca. Bol eğlenceler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Güzelce okudum yazdıklarını satır satır :)

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete