Nov 16, 2013

Misafir Yayını: Ayşegül'den "İnce Memed" Yorumu

Yazar Ayları'nda Yaşar Kemal kitapları okunup yorumlanmaya devam ederken blogu olmayan katılımcılarımızdan Ayşegül kitabını okuyup bitirdi ve yorumladı bile. İşte size Ayşegül'den "İnce Memed 1" yorumu:

İnce Memed'in hikayesi kendisine işkence edip köle gibi çalıştıran beş köyün sahibi Abdi Ağa'dan kaçışıyla başlıyor. Ağa o kadar zalim ve bencil ki sonunda çelimsiz Memed Abdi Ağa'ya karşı isyan bayrağını açıyor; eşkiya olup dağa çıkıyor ve köylülerin kurtarıcısı rolünü üstleniyor. Ama intikam yolunda çok sevdiği şeyleri kaybedip çok sayıda düşman kazanıyor.

Hikaye güzel ama eleştireceğim bir kaç nokta olacak. Bunlardan biri yazarın tasvir yaparken abartıya kaçmış ve çok uzatmış olması. Bu yüzden okurken sıkıldım diyebilirim. Bir diğer eleştirim de hikaye bir yerden başka bir yere bir anda atlıyor. Uzun uzadıya anlatılması gereken asıl olaylar çok çabuk geçilmiş. Keşke Çukurova'yı bu denli ince anlatana kadar olayları anlatsaydı. Serinin diğer kitaplarını da okuyacağım ama açıkçası bunu nasıl başarırım diye kendime sormuyor değilim :) Kısacası beni etkileyen bir kitap olmadı.

1 comment :

  1. Ben de okumaya çok yanaştım bu kitabı fakat seri kitaplar okunurken gerçekten sürüklemesi gerekiyor; fakat deniyeceğim....

    ReplyDelete