Sep 6, 2013

Misafir Yayını: Ayşegül'den "Silahşör" Yorumu

Yazar Ayları'nda bir ilk. Ayın yazarı Stephen King romanlarından ilk kitap yorumu blogu olmayan katılımcılarımızdan sevgili Ayşegül'den geliyor. Ayşegül bu blogda devam eden Okuma Şenliği'nin de en başarılı katılımcılarından. Gerçek bir kitap kurdu. Böylelikle Yazar Ayları | Eylül'e bir misafir yayın ile başlıyoruz.

İşte size Ayşegül'den Stephen King'in Kara Kule serisinin ilk kitabı olan Şilahşör yorumu:

İlk defa Stephen King okuyan biri olarak Kara Kule serisinin ilk kitabı Silahşör için yorumumu iletmek isterim. Roland yani silahşörle tanıştıktan sonra peşine takılıp kendimi Tull kasabasında bulduğumda bu koca çölde ve çöle inat küçük kasabada hikayenin bu kadar gelişebileceğini düşünememiştim. Silahşörün yaşadığı olaylar zaman zaman beni bunaltsa da okumaya inatla devam ettim.İyi ki öyle yapmışım çünkü Roland'ın yolu Jake'le kesişince hikaye hem güzelleşti hemde bağladı kendine.Sebebini bilmiyorum ama ben çok sevdim Jake karakterini..Çok yalnızdı;belki de acıdım ona inanın bilmiyorum.Bu ikili yollarına devam ettikçe bende hızlandım ve kitabı 2 günde bitirdim.

Kara Kule bence gerçekten okunması gereken bir yapıt ve seriye başlamak için  ''Siyahlı adam çölde kaçıyordu, silahşör de peşindeydi.'' güzel bir başlangıç.

2 comments :

  1. Kara Kule serisini ne zamandır okumak istiyorum, başlangıç cümlesi çok güzelmiş :)

    ReplyDelete
  2. İddia ediyorum ve çok ciddiyim.Dünyanın en iyi fantastik serisi karakuledir o kadar:)

    ReplyDelete