May 18, 2013

Cumartesi İlk 10: Yazın Okumayı Planladığın Kitaplar

Sihirli Kitap'ın ev sahipliğini yaptığı "Cumartesi İlk 10" etkinliğinde bu hafta herkes yazın okumayı planladığı 10 kitabı (veya seriyi) paylaşıyor. Haftanın konusunu beğendiğim zamanlarda ben de etkinliğe katılmaya çalışıyorum. Bence bu haftanın konusunu kütüphanenizde sizi bekleyen kitaplara bir göz atmak ve önümüzdeki ayların okuma planlamasını yapmak açısından çok anlamlı. Etkinliğe siz de katılmak istiyorsanız buraya tıklayın lütfen.

Gelelim benim bu yaz okumak istediğim ilk 10 kitaba. Listemde yer alan kitapların bir kısmı sene başında katıldığım etkinlikler, bir kısmıysa önümüzdeki dönemde katılacağım etkinlikler nedeniyle okuyacağım kitaplar.

1. Kurma Kız / Paolo Bacigalupi: Bu kitabı alalı çok oldu aslında. Kitabı almaya da adına ve kapağına bakarak aniden karar vermiştim. Bir sebepten çok severek okuyacağımı düşündüğüm bu kitap 2010 yılında Hugo, Nebula ve Locus ödüllerini kazanmış durumda.

2. Çırak / Tess Gerritsen: Ev sahipliğini yaptığım Yazar Ayları etkinliğinde Haziran ayında Gerritsen kitaplarını okuyacağız. Bu vesileyle tekrar duyurmuş olayım.

3. Nil'de Ölüm / Agatha Christie: Ev sahipliğini yaptığım Yazar Ayları etkinliğinde Temmuz ayında da polisiye kraliçesi Agatha Christie kitaplarını okuyacağız.

4. Ruhi Mücerret / Murat Menteş: Goodreads'teki Turkish Reading Challenges'ta Haziran ayında okunacak kitaplardan biri bu kitap. O kadar çok yazıldı çizildi ki bu kitap hakkında... Gerçi kitabı okuma niyetim olmadığından okumadım yapılan yorumları. Bakalım, okuyup göreceğiz.

5. Şehir ve Şehir / China Miéville: Nisan ayı içinde yazarın Un Lun Dun kitabını okumuş ve çoook sevmiştim. Hazır elimde dilimize çevrilmiş diğer kitapları da varken, 2010 yılında Hugo ödülünü Kurma Kız ile paylaşmış (ve en az onun kadar iyi olacağını beklediğim) Şehir ve Şehir'i de okuyacağım.

6. Mesaj / Carl Sagan: Bir sahaf ziyaretim sırasında yolumun kesiştiği bu kitap epeydir okunmayı bekliyor. Kısmetse bu yaza.

7. Lizbon'a Gece Treni / Pascal Mercier: Bu kitap ilk çıktığında o kadar çok blogda okunup yorumlandığını görmüştüm ki satın almıştım hemen. Bugün baktım ki aldığım hızda okumamışım...

8. Uzaydan Gelen Konuk / Isaac Asimov: Koca yazı bilim kurgunun üstadından bir kitap okumadan geçirirsem büyük saygısızlık etmiş olurum ama değil mi?

9. The Sand Fish / Maha Gargash: İş nedeniyle yurtdışında değişik bir ülkeye (değişik derken edebiyatına yabancı olduğum bir ülkeyse) gidersem, ülkeden ayrılırken havaalanından o ülkenin yazarlarından birinin kitabını alarak ayrılıyorum. 2010 yılında gittiğim Birleşik Arap Emirlikleri de öyle bir ülkeydi işte.

10. Düşler Kulesi / Jamil Nasir: Settie'nin geçen haftaki sahaf çıkartması sırasında aldıkları arasında yer alan bu kitabı görünce bende de aynı kitabın olduğunu hatırladım. Hazır hatırlamışken de okuyayım dedim.

İşte benim listem!

3 comments :

  1. Bizim okuma listelerimiz hiç uymyor ya. Üzülüyorum biraz.
    Agatha'yı bende okuyacağım. Bu seferlik ortak bir yazarımız var.
    Bu sene başında, okulda, Roger Ackroyd Cinayetini okuduk, o zamandan beri Poirot takıldı aklıma. Çıkmıyor. Kitaplar çok ama kısa o yüzden gözüm pek korkmuyor.
    Sonuç olarak, iyi okumalar. :D

    ReplyDelete
  2. Kurma Kız bana bakıyor evde ben de ona, Haziran'da okumayı planlıyorum, nedense Haziran'ı yazdan saymadım galiba listeme eklememiştim:)

    ReplyDelete
  3. Ne güzel liste hazırlamışsın. Bir yaz okuması planı da benim yapmam lazım ama Eskişehir'e gidene kadar erteliyorum. =)

    ReplyDelete