Mar 13, 2013

Yazar Ayları | Nisan | Detaylar

Evet arkadaşlar, oylamayı bu akşam sonuçlandıracağımı söylemiştim ve resimden de göreceğiniz gibi en çok oyu alan yazarımız belli oldu. 17 kişi oylamaya katıldı ve 8 kişi Jules Verne, 6 kişi Vasconcelos, 3 kişi de Muzaffer İzgü dedi.

Oylama başlamadan söz verdiğim gibi oylamaya katılanlar arasında da bir çekiliş düzenledim bu akşam ve kazanan Murat oldu. Kendisinden benimle iletişime geçmesini rica ediyorum.

Ben de Jules Verne'e oy verenler arasındayım. Etkinliğin ev sahibi olarak benim oyumu hariç tutarsak Vasconcelos'un oyları da iyi. Bu nedenle sizlere önerim Perulu yazar Mario Vargas Llosa vesilesiyle bu ay uğradığımız Latin Amerika'dan Nisan ayında Fransız edebiyat ustası Jules Verne ile Avrupa'ya (veya seçeceğiniz Jules Verne kitabı sizi hangi aleme götürecekse oraya gitmeyi), Mayıs ayında da Vasconcelos ile Latin Amerika'ya dönmeyi öneriyorum. Sizlerden gelecek geri bildirime göre Mayıs ayı yazarımızı şimdiden sabitleyebilir veya Mayıs'ta yeni bir oylama yapabiliriz. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son olarak, Nisan ayı logomuzu yine eşim hazırlayacak ve bu ay sonunda buradan sizlerle paylaşacağım.

Yaşasın Yazar Ayları!

17 comments :

  1. Aklımdan Vasconcelos geçmişti. Jules verne olmuş. En son geçen sene İnatcı Kereban 1 'i okumuştum bulabilirsen 2. cildi okurum. Diğer kitaplarını çocukken okuduğum için elime geçen en kalın kitaptanda başlaya bilirim. Keyifli okumalar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mayısta Vasconcelos okuyacağız büyük ihtimalle. İnatçı Kereban bende de var ama okumadım henüz.

      Delete
  2. Jules Verne konusunda söz vermeyeyim ama katılmayaca çalışacağım , Mayıs ayı önerine olur diyorum ben:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asimov'da yaptığımızı Verne'de de yapabiliriz canımcım. Mayıs ayı bence de Vasconcelos ayı olsun :)

      Delete
  3. Jules Verne seçilmesi süper oldu bak, evde birkaç tane kitabı bekliyor. Nisanda her hafta bir Jules Verne bile yapabilirim belki =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak ya! 8 kitaplık mini okuma listemin son kitabını okuduğum şu noktada, kütüphanemde İthaki'nin Jules Verne serisinin kitapları dizi dizi beklerken, her hafta bir "Jules Verne mi okusam" fikrini de aklımı sokuyorsun. Bilemedim bak şimdi :)

      Delete
    2. Bence hiç fena olmaz. İthaki dizisi değil ama, sahaflardan bulduğum eski basım Jules Verne'ler bekliyor bende, 2 günde bitebilir kitaplar bir de hepsi. Düşünmeye değer ;)

      Delete
    3. Olan oldu zaten. 4 kitap okuyacağım ben de Jules Verne'den :)

      Delete
  4. Ya bi şey sorucam. Jule verne kitaplarını kolay bulabilirmiyiz. Tabi ortalıkta bir sürü var ama hepsi çocuk kitabı. TÜBİTAK da bi kaç tane görmüştüm. Güzel sarı Tuna yı okumuştum hatta ama bakalım bulabilecekmiyim birşeyler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. İthaki Yayınları'ndan çıkanları öneririm. İthaki serisinin ilk 9 kitabını okudum, çeviri ve baskı gayet güzeldi. Hem de bir sürü kitabı var. İstediğini seçebilirsin.

      Delete
  5. Bugün Ankara'daki Kitapçılar Çarsısı'nda sahaflara uğradım. Oradan tam üç Jules Verne'nin İthaki yayınlarından kitaplar aldım. Bunlar "Dünyanın Ucundaki Fener", "Piyango Bilet" ve Kaptan Grant'in Çocukları" son kitap 3 ciltlikmiş. Onu sahaflarda bulamasam kitapçılardan alırım.
    Bu durumda Nisan ayında okuyacağım kitap "Dünyanın Ucundaki Fener", "Piyango Bilet" den birisi yada ikisi olabilir.:=)Çok vakit alacak kitaplar değil. Neden ikisi de olmasın ki?:=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Settie ve ben de her hafta bir Jules Verne okumayı planlıyoruz Nisan ayında :)

      Delete
    2. Zor olacak kitap olmadıkları için her hafta bir tane Jules Verne okunabilinir. Bakarsınız bende öyle yaparım:)

      Delete
  6. çok sevindim jules verne'nün seçilmesine:)
    beni şimdiden listeye ekleyebilirsin aya seyahati okuyacağım:):)

    ReplyDelete
  7. Bu gün kitabımı aldım! *.*

    ReplyDelete
  8. Belirlemiş olduğum ilk kitabımı okuyup, blogumda da değerlendirdim.

    http://kitaplarlabeslenmek.blogspot.com/

    ReplyDelete