Jan 10, 2013

Kitap Oburu Oldum Ben!

Zaten obur bir insanım. Kitaplara da malumunuz pek bir düşkünüm. Bu sevimli baykuşlu logoyu da ilk Rafların Arasından blogunda görmüş ve iç geçirmiştim ben de katılmayı denesem mi diye. Sonra da iş güç derken yarım kalmıştı hevesim.

Derken bir gün bir mail geldi Bir Kitapkoliğin Günlüğü blogunun sahibesi sevgili Gizem'den. "Bize katılmak ister misin?" diye sorunca hemen evet dedim hiç düşünmeden
ve bir anda oluverdim kitap oburu.

Son birkaç aydır Türk kitap blog aleminde kurulmuş, Ütopik Kızların Günlüğü, Konuşan Kitaplar'dan sonra kurulmuş 3. blog turu grubudur Kitap Oburları.

Blog turu (blog tour), bir grup bloggerın bir araya gelerek, yayınevlerinin ve/veya yazarın desteği ile genelde henüz çıkmamış veya yeni çıkmış bir kitabın tanıtımı için düzenlenen etkinliklerdir. Maksat blog sahiplerini tanıtım amacıyla gönderilen kitaplarla mutlu mesut ederek düşük maliyetli bir tanıtım yapmaktır. Yayınevi ve/veya yazar için genelde tek maliyet kitap ve kargo masrafı olurken, bloggerların hiçbir maddi çıkarı yoktur, tek amaç karşılıklı reklamdır.

Blog turunda bloggerların yazmış olduğu tamamen objektif kitap incelemeleri ve tanıtımlar, yazarın kısa biyografisi ve onunla gerçekleştirilmiş röportaj, kitap çekilişleri ve yarışmalar ile kitabın ön okuması yapılmaktadır. Bazı turlarda tüm bu etkinlikler aynı anda gerçekleştirilirken, benim de tercihim olan ve Kitap Oburları uygulaması bir kitapla ilgili tüm bu etkinlikleri günlere yayarak kitabın belli bir süre boyunca kesintisiz olarak bloglarda ve sosyal medyada paylaşılmaktadır.

Beni zaten biliyorsunuz. İşte diğer Kitap Oburu bloglar:

6 comments :

  1. Tekrar hoşgeldin aramıza *-* Birlikte nice oburluklara =P

    ReplyDelete
  2. ben de merak etmiştim logoyu görünce:)) hadi bakalım kolay gelsin size oburlar...

    ReplyDelete
  3. Ben de kitap oburuyum beni de alın aranıza :)

    ReplyDelete
  4. merhaba:) artık kaçırmayacağım kitap serüvenlerini,nice oburluklara birlikte... bana da uğra olur mu;) görüşürüz..

    ReplyDelete