Dec 3, 2012

Yine Olmadı Ankara!

Tam bir hafta önce Ankara, İzmir ve İstanbul'daki fuar tecrübelerimi buradan paylaşmıştım sizlerle. En çok da Ankara'nın kitap fuarı özürlü olmasından yakınmıştım. Sonra Settie'nin gönderdiği bir facebook linki beni hem umutlandırmış, hem de şaşırtmıştı. Umutlanmıştım çünkü ilkbaharda düzenlenen çapsız Ankara Kitap Fuarı'nın ardından farklı bir organizatör "Atatürk Kültür Merkezi Olmayan Bir Yerde" (Nedense Ankara'nın bir sürü fuarı burada yapılmak zorunda!) fuar düzenliyordu. Şaşırmıştım, kafam karışmıştı çünkü yaşadığım, her gün trafiğine çıktığım bir şehirde düzenlenen şehirde bir kitap fuarı vardı ve benim haberim yoktu. Doğru düzgün duyurulmamıştı, bilgi alabileceğiniz bir web sitesi yoktu. Yine de ümitli olduğumu da sizinle yine buradan paylaştım.

İstanbul Kitap Fuarı'nın hemen ardından gideceğim bir fuar olduğu için Ankara Kitap 2012'nin en çok ilgimi çeken kısmı sahaflardı. Neyse ki sahaflar kısmı fuarın da en güzel kısmıydı: 3 Asimov, 2 Robin Cook ve 1 Carl Sagan kitabı aldım sahaflardan (Sahaflardaki tüm Asimovları topladığımı görünce 1 Asimov kitabımı da Settie'ye hediye ettim). İstanbul Sahaf Festivali'nden çıkan sahaflar elde kalanı getirmişti. Ankaralı sahaflar da çeşit yaratmak için hiç kasmamışlardı kendilerini. Yine de hepsi sağolsun, benim yüzümü güldürdüler.

Yayınevi katılımı yetersizdi. Tabii burada fuara katılan NTV, Doğan Kitap, İnkılap, YKY, Boğaziçi Üniversitesi, Leman, Uykusuz, Cumhuriyet Kitap, Altıkırkbeş, April gibi yayınevlerine teşekkür etmemek gibi bir terbiyesizlik yapmayacağım. Gözler yine de İthaki, Siren, Can, Remzi, Ayrıntı, İmge, Pegasus aradı ama yoklardı. Ayıbın en büyüğünü ise kendi üniversitem ODTÜ yapmıştı. Burnunun dibindeki fuarda ODTÜ Yayıncılık'ın bulunmama nedeni umarım ikna edicidir.

Sahaflardan aldığım 5 güzel kitabın yanında bu fuarın benim için en büyük kazanımı sevgili Settie ile tanışmak oldu. O gün dar zamanda yaptığımız keyifli sohbetin önümüzdeki günlerde daha geniş zamanda tekrarlanacağını bilmenin memnuniyetiyle ayrıldım fuardan...

Son olarak bu fuarla ilgili diğer iki güzel yorum da Kitaplarım ve Kitap Notları bloglarında.

8 comments :

  1. Ben de tesadüfen otobüsle geçerken gördüm, o da akşam olduğu ve ışıklar yandığı için, düşün gündüz geçsem onu da göremeyeceğim:)
    Vakit bulursam bir gitmek istiyorum ama bakalım:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benim umduğum kadar iyi çıkmasa da fuara herkesin gitmesini teşvik ediyorum. Belki seneye daha çok katılım olur.

      Delete
  2. Daha güzel nice fuarlara :) Keyifle oku tatlım :)

    ReplyDelete
  3. Fuara daha resmi açılış yapılmadan çöktüm =D
    Katılıyorum yeterli tanıtım yoktu. Cumartesi olmasına rağmen,öğleden sonraya kadar oralarda olmama rağmen gelen giden de pek azdı. Umarım Ankaralı beni şaşırtır,katılır da bari bu fuar bizi bırakıp gitmez. Çünkü bence AKMdekilerden sonra yeterince iyi.

    Yayınevi katılımına gelince evet ben de Can'ı aradım Metis'i aradım. Lakin zamanla olur diye umuyorum. Bi kere mekan çok daha nezih,ferah,temiz vs. Acı çekmeden vardık en azından. Metrodan Akmye yürüdüğüm yolu düşününce =/

    Yazar katılımı nedir bilmiyorum ama indirimler de fena değildi sanki. Sahaflar ise renk kattı.
    Ben toplamda 9 kitapla çıktım fuardan =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKM'dekine göre açık ara daha iyiydi ama yine de yetersizdi ne yazık ki. Ferahlığı ve temizliği konusunda da hemfikiriz. Seneye umarım daha iyisi olur diyeceğiz artık.

      Delete
  4. Daha çok kitap sohbetleri, çaylar, kahveler, sahaf turları yapacağız Pınarcım =)

    bu arada bu cumartesi yine fuarda olacağım ben. 6 45'i temsilen gelen arkadaşlara psikolojik baskı uygulayıp istediğim kitapları yayımlamalarını sağlamayı planlıyorum ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo süpersin sen. Bence bu hafta sonu daha kalabalık olacak. Ben şu lanet hukuk sınavına çalışmaya çalışacağım bu hafta sonu. 6 45 planlarını da tuttum :)

      Delete