Dec 14, 2012

Necib Mahfuz Kimdir?

Öncelikle neden böyle bir yayın hazırladığımı açıklayayım. Bu ay Haruki Murakami okuyoruz biliyorsunuz (Katılmak için geç kalmadınız bu arada). Ocak ayında hangi yazarı okuyacağımızı da oylamadık aslında ama Kitaplarım ve Ben blogu ile birkaç ay önceden Necib Mahfuz'un bir (derken sonradan iki oldu) kitabını eş zamanlı okumayı planlamıştık. Bugün yarın derken okuyamadık bir türlü. Sonra ben Yazar Ayları etkinliğini devraldım. Aralık ayı logosunu eşime hazırlatırken Ocak'ta da Necib Mahfuz mu okusak diye içimden geçirdim ama kimseye bir şey demedim. Asabicim ile kalplerimiz karşılıklıymıış. Acemi Blogger da bize katılınca voltranı oluşturduk. Sözün özü Ocak 2013'te Yazar Ayları etkinliğimizde Necib Mahfuz kitapları okuyacağız.

Peki Kimdir Bu Necib Mahfuz?

  • 1988 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmış Mısırlı yazardır.
  • Hayatının büyük kısmını Kahire'de geçirmiş ve Nobel'i almak için bile ülkesinden ayrılmamıştır.
  • Kitaplarım ve Ben ile benim Aşk Zamanı adlı kitabını okuduğumuz ve bu kitabı takiben diğer kitaplarını merak ettiğimiz yazardır.
  • Mısır'ın Balzac'ı olarak bilinen yazardır.
  • Eserlerinde yirminci yüzyıl boyunca Mısır'ın yaşadığı gelişmeleri ele almıştır.
  • En detaylı kitap listesine idefix'ten ulaştığım yazardır.
  • Hepinizi Ocak ayında bir kitabını okumaya davet ettiğim yazardır.
Bu yayını Aralık ortasında yapmak istedim. Belki elinizde okunacak Necib Mahfuz kitabı vardır ve etkinliğimize katılmak istersiniz diye. Belki bu ara kitap alacaksınızdır, bir tane de Necib Mahfuz kitabı alıp bize katılırsınız. Belki de ne Necib Mahfuz ne de etkinliğe katılmak aklınızda yoktur ama şimdi merak etmişsinizdir ve bize katılırsınız.

Benden söylemesi :) Herkese iyi hafta sonları...

11 comments :

  1. Ankara Kitap Fuarından geçen hafta Necip Mahfuz'un iki kitabını aldım. Yazarın hiç bir eserini okumadım. İnşallah bu kitaplardan birisi ile Necip Mahfuz'la tanışırım ve sizin davetinize de böylelikle katılmış olurum.

    ReplyDelete
  2. Süper o halde. Bize katılırsanız çok mutlu oluruz.

    ReplyDelete
  3. Evet , harika olur :) İyi ki karşılıklıymış kalplerimiz canım:) Umarım katılımımız biraz daha artar:) Bence de duyuruyu önceden yapmak iyi fikir:)Murakami'yi bitirmek için var gücümle okuyorum, epey bir güç gerektiriyor okuduğum kitaptan dolayı:) Keyifli okuamalr hepimizee:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2012 yılını en baba kitaplarından biriyle noktalamak üzeresin desene. Necib Mahfuz hafif gelecek sonra sana :)

      Delete
  4. Merhabalar =)
    Ben de ne zamandır "Cebelavi Sokağı'nın Çocukları"na başlasam diyordum -yaklaşık bir senedir rafda okunmayı bekliyor-
    Bu arada etkinliğiniz çok hoş olmuş, ama benim bir blogum bile yok =) kalbim sizlerle =) keyifli okumalar herkese...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba! Blogunuzun olması şart değil. Ben sizi de dahil ederim etkinliğe. Hatta kitabı okuduktan sonra bir şeyler yazmak isterseniz duyurulmasına aracılık ederim. Konuk yazar olursunuz blogumda :)

      Delete
  5. Marukami'ye henüz başlamadan dört gözle Necip Mahfuz okumayı bekliyorum. Elimdeki kitabı bitirince İmkansızın Şarkısına başlayacağım. İki kitap sonrada Necip Mahfuz okuyacağım. Bu kadar hevesle bekliyorum umarım hayal kırıklığına uğramam. Keyifli okumalar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harika! Murakami'ye Aralık ayına yetiştirebilir misiniz bilemedim ama niyetlendiğinizi görünce bu ay da etkinliğe katılmışsınız gibi ekleyiverdim sizi :)

      Delete
  6. Oh gosh, FINALLY you are reading something classy!!! ;) I am crazy about Mahfouz - of course the Palace Walk trilogy is best known but some of his stray novels (Cairo Modern, etc) are equally powerful to me.

    Don't think I will manage to start a blog in time for the Mahfouz deadline :) but I desperately owe you an email annnnnd I did read the Asimov book! Will tell you more later, but it did keep me entertained enough to finish it! Four more books to go for 50 in 2012!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Come on, we always read classy :) You MUST join us in January and you can always prepare a guest post in Turkish in my blog if you can't start yours. I'm sure yul'll hit 50 by the end of the year. Think strategically :)

      Delete