Sep 13, 2012

Küçük Mucizeler Dükkanı

Orijinal Adı: The Shop on Blossom Street (Blossom Street, #1)
Türkçe Adı: Küçük Mucizeler Dükkanı (Blossom Street, #1)
Yazar: Debbie Macomber
Çeviren: Ozan Aydın
Sayfa Sayısı: 480
Değerlendirmem: 3/5
Ben bu kitabı okurken...: ...ödünç kitap olduğundan kitabı her yere poşetle taşıdım, öyle çantama rast gele atmadım yani.

NEDEN BU KİTAP?
Yaban ellerde katıldığım kitap etkinliklerinden biri için kitap isminde zıt anlamlı kelime bulunan iki kitap okumam gerekiyordu. "Niye böyle etkinliklere katılıyorsun?" derseniz, "Bilim kurgu dışında kitap türlerini okumaya çalışmam nedeniyle" diye cevaplarım. Etkinlik kapsamında okuduğum ilk kitap Büyük Balık'tı. Hal böyle olunca ikinci kitapta bu kitap oldu.

KONUSU:
Lydia, bir örgü kursunun (ve de aslında küçük mucizeler dükkanının ta kendisinin) sahibi, 30'lu yaşlarda, kanseri iki kez yenmiş bir kadındır. Carol, hayatında hemen hemen her şey yolunda olan, mükemmel denilebilecek bir evlilik yapmış ve çocuk özlemiyle yanıp kavuraln bir bayandır. Alkolik bir anne ve babanın kızı olan Alix zor şartlarda bir büyümüş, hali hazırda da bir video dükkanında çalışarak kıt kanaat yaşamaya çalışan bir kadındır. Son olarak, Jaqueline ise mimar eşiyle paylaştığı evinde sorunlu bir evlilik hayatı süren grubun en zengin, en havalı ve en burnu havada bayanıdır.

Kitap özetle, yaşamları bu örgü kursunda kesişen bu dört kadının hayatından kesitler anlatmaktadır eş zamanlı olarak.

DEĞERLENDİRMEM:
Bu kitap aslında "best seller" denen, bir çırpıda biten, hiç yormayan klasik bir tatil kitabı. Ben de çok kısa bir sürede okudum gitti aslında ama edebi değer bulamadım pek içinde. Olayların ve karakterlerin gelişimi çok tahmin edilebilir bir seviyedeydi. Hal böyle olunca kitap sürprizlerle dolu olmadı benim için. Kitabın sonu da fazla harika geldi bana. Herkesin hayatında her şey mi yolunda gider canım. Yazar arada işlerin terse gittiği bölümler serpiştirmiş aralara ama sonuç herkes için mutlu son oluverdi bir anda. Hedef kitlesi örgü kulüplerinde sosyalleşen Amerikalı ev kadınları için yazılmış sanki. Böyle olunca da içinde kendimden çok bir şey bulamadım. Serinin ikinci kitabını okur muyum? Denk gelirse, kafam boşalsın isterse okurum.

2 comments :

  1. Bu yazara hayranımm :) çok güzel kitapları :)) herhalde sonu mutlu biten kitapları sevmemden kaynaklanıyor :)) ikinci kitabı denk gelirse okumanızı öneririm ;)

    ReplyDelete
  2. Pek çok blogda yazarın kitaplarına rastladım ama okumadım. Okuyup okumama konusunda kararsızdım. Benim için kitap bittiğinde okuyana bir şeyler katmalı, yoksa zaman kaybıdır. Belki canım sıkkın olur yada yolculuk yapıyor olurum. Tek düze kitap o vakit okurum. Sizin dediğiniz gibi ''denk gelirse, kafam boşalsın istersem okurum''

    ReplyDelete