Jun 10, 2012

Kitap Günlüğüm

Dünkü "İstanbul Kitap Fuarı'na Kadar Kitap Satın Almayacağım!" başlıklı yayınımda da belirttiğim gibi 17 Kasım 2012'ye kadar kitap satın almamaya karar verdim. Karar böyle olunca bu da kendi satın aldığım kitaplar için yayınladığım son Kitap Günlüğüm olacak. Tabii 17 Kasım 2012'ye kadar hediye olarak gelecek kitapları yine Kitap Günlüğüm'den duyuracağım. Örneğin, sevgili Damla'nın düzenlediği "Kitaplaşalım mı?" etkinliğinden gelecek kitap(lar) bu gruba dahil olacak.

İlk kitabım Kadir Aydemir'in hazırladığı "80'lerde Çocuk Olmak". Bu kitabı alma niyetim yoktu. Daha doğrusu böyle bir kitaptan haberim bile yoktu. Dolayısıyla kitabı almamın tek nedeni Gizem'in blogu. 1979 doğumlu olmamdan kaynaklı 80'lerde çocuk olmayı sonuna kadar yaşamış biri olarak bu kitabı severek okuayacağımdan eminim.

İkinci kitabım uzun zamandır okumaya niyetlendiğim bir yazarımızın, Barış Müstecaplıoğlu'nun okumayı tercih ettiğim ilk kitabı. "Şamanlar Diyarı" esasen yazarın son kitabı ama ismi, kapağı ilgimi çekmişti. Kitapla ilgili yorumları da beğenince alıverdim tabii.

Bahsedeceğim son iki kitap bütün bu kitap alışverişimin sorumlusu kitaplar. Uzun zamandır alsam mı almasam mı diye kararsızlığını yaşadığım iki kitap: Patrick Rothfuss'un KralKatili Güncesi'nin kitapları: "Rüzgarın Adı" ve "Bilge Adamın Korkusu". Kayıp Rıhtım'da bu kitaplar için yapılmış değerlendirmelerin üstüne, ilknokta'da da bu iki kitabın %50 indirimli satıldığını görünce refleks olarak yerimden kalktım, cüzdanımı aldım, kredi kartımı çıkardım, gerisini hatırlamıyorum :) Yanlız, kitaplar gelip de Bilge Adamın Korkusu'nun 1.100 sayfa olduğunu görünce yüzümdeki ifade tam fotoğraflıkmış. Arkadaşlar öyle diyor.

Sonuç olarak, bu kitapların tamamını ilknokta'dan aldım ve dördüne kargo dahil 76 TL verdim. Bence gayet iyi oldu ama bu son. Bundan sonra kitap alacağıma para biriktirip, elimdeki kitapları okuyacağım ki, İstanbul Kitap Fuarı'nda kendimi kaybettiğimde azıcık iç huzurum olsun :)

4 comments :

  1. Rothfuss'un KralKatili Güncesi'nin kitaplarını çook merak ediyorum, benim de okunacaklar listemde bu kitaplar;)

    ReplyDelete
  2. Bence bir kitapseverin böyle tutamayacağı sözler vermemesi gerekiyor :) Biz de eşimle birbirimize o kadar söz veriyoruz taksitler bitene kaar almayacağız diye ama bir türlü sözümüzü tutamıyoruz. Sözler yeterki kitaplar için bozulsun.

    Keyifli okumalar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle haklısınız ama sürekli kitap alınca da raflarda bekleyenlere haksızlık oluyor. Ben de çareyi böyle bir karar almak da buldum.

      Delete
  3. blogunuz eklendi
    http://bloglarlistesi.blogspot.com/2012/06/pinuccias-world-of-books.html

    ReplyDelete