Sep 6, 2014

Kitap Ağacı Ankara Buluşmaları Başlıyooorrrr!!!

Merhaba Arkadaşlar,

Bir iki ay ara verdiğimiz Kitap Ağacı Ankara Buluşmaları 20 Eylül 2014'te tekrar başlıyor. Buluşmalarda yeni sezonu Salçalı Ekmek ve Valizimde Gölgeler kitaplarının yazarı Serkan Koktay'ı Ankara'da konuk ederek başlatıyoruz. Yandaki instagram görselinden buluşmaya ilişkin detayları öğrenebilirsiniz.

"Kitap Ağacı da nedir acaba?" diyenlere Kitap Ağacı ile ilgili hissiyatlarıma ilişkin 15 Aralık 2013 tarihli yazımı ve aşağıda yazanları okumalarını öneriyorum.

Kitap Ağacı üyelerin daha çok instagram üzerinden birbirleriyle iletişimde olduğu ve etkinliklerin duyurulduğu; bir grup kitap kurdu tarafından oluşturulmuş ve şu an tüm Türkiye'ye yayılmış bir kitap okuma grubu. Her ay üyelerin oylarıyla bir kitap seçiliyor (bu ayın kitabı John Verdon'dan Peter Pan Ölmeli) ve o kitap okunup sosyal medya üzerinden paylaşılıyor, tartışılıyor. Belli illerde (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Konya, Trabzon, İzmit) Temmuz-Ağustos ayları hariç her ay, diğer illerde ise insanlar bir araya gelmek istedikçe, birileri ön ayak oldukça buluşmalar oluyor. Buluşmayı her ay o ildeki gönüllülerden biri organize ediyor (Bu yılın Mart ayı Ankara buluşmasını ben organize etmiştim mesela). Buluşmalara zaman zaman yazarlar da katılıyor. Buluşmalarda yiyip içip sohbet etmenin dışında bir önceki ay okunan kitap tartışılıyor veya o ay buluşmaya gelen bir konuk yazar varsa onun kitabı tartışılıyor. İllerin kitap fuarlarında daha kapsamlı etkinlikler düzenleniyor.

Kitap Ağacı Film Kulübü'nde her hafta kitaplardan beyaz perdeye aktarılmış, bir üyenin önerdiği bir film izleniyor. Bunun dışında Kitap Ağacı'nın çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de düzenleniyor. Türkiye genelindeki Kitap Ağacı üyelerinin bağışladıkları kitaplarla Çorlu'da bir okulda Kitap Ağacı Kütüphanesi kuruldu mesela. Yine benzer bir şekilde şu an devam eden Sivas'ta bir lisenin kütüphanesinin kurulması işi var. Soma'daki felaketin ardından ailelere destek olmak için yürütülen Kitap Ağacı Manevi Aile programı var.

Ben şimdiye kadar Ankara dışında İzmir ve Kırıkkale buluşmalarına da katıldım ve hepsinden ayrı keyif aldım. Kitap sever yeni insanlarla tanışmak için çok güzel bir fırsat. Hangi ilde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama il buluşmaları Eylül ayında tekrar başlıyor. İnstagramda, twitterda veya facebookta Kitap Ağacı'nı takip ederek gündemi izleyebilirsiniz. Bir de http://www.kitapagaciyiz.com/ isimli web sitesine de göz atabilirsiniz.

6 comments :

  1. Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi herhalde :) 20 Eylül'de görüşmek üzereee...

    ReplyDelete
  2. çok keyifli bir grupmuş, neden daha önce duymamışım.
    etkinlik yeri de evime çok yakınmış.
    harika :))

    ReplyDelete
  3. Çok güzel anlatmışsın, yüreğine sağlık! :)

    ReplyDelete
  4. böyle güzel etkinliklere ev sahipliği yapıp, blogunda yazıp, bizleri de haberdar ettiğin için çok teşekkürler.

    ReplyDelete
  5. Merhaba bloğunuzu merakla takip ediyorum :) Sizde benim bloğuma uğrarsanız çok sevinirim :)

    ReplyDelete
  6. Ben de dört gözle İstanbul buluşmalarını bekliyorum:) ve biliyorum bu sene Ankara grubundan bir çok arkadaşla nihayet tanışabileceğiz. Sevgiler

    ReplyDelete