May 22, 2014

Beş Sevim Apartmanı | Mine Söğüt

Kitabın Adı: Beş Sevim Apartmanı - Rüya Tabirli Cinperi Yalanları
Yazar: Mine Söğüt
Sayfa Sayısı: 127
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Değerlendirmem: %91 - Harikulade
Ben bu kitabı okurken...: ... inanılmaz eğlendim.

NEDEN BU KİTAP?
2014 yılı başında şimdiye kadar hiç kitabını okumadığım sekiz yazar belirledim: Gündüz Vassaf, Mine Söğüt, Diana Gabaldon, Selim İleri, Stephen King, Tezer Özlü, Füruzan ve Mehmet Eroğlu. Yazar Ayları'nda Mine Söğüt kitapları okunması seçilince de bu kitapla baş başa buldum kendimi. (Bu arada diğer yedi yazardan henüz kitap okumadım. Yılın kalan yedi ayında her ay birini keşfetsem iyi olacak sanırım).

KONUSU (ARKA KAPAKTAN):
Pürtelaş Sokağı'nda kediler bir gün canhıraş feryatlarla ortalığı inlettiler. Pürtelaş Sokağı'ndaki Beş Sevim Apartmanı'nda tuhaf şeyler oluyordu. Beş pencereli, beş odalı, beş acayip insanın oturduğu Beş Sevim Apartmanı'nda perdelerin arkasında tuhaf şeyler olup bitiyordu. Cinler aleminden gelenler, periler aleminden gelenler, cinperi aleminden gelenler, orada beş garip hikaye yazdılar... yazdılar... yazdılar.

Pardon, altı hikaye yazdılar. Bir de Doktor Samimi ve onun günlüğü var.

DEĞERLENDİRMEM:
Ben bu kitabı gördüğüm an seveceğimi biliyordum. Okurken korkabileceğimi söyleyen arkadaşlarım olmuştu ve açıkçası ben de korkabileceğimi düşünmüştüm. En basit efektlerde bile yüreği hoplayan ben bu kitapta korkmak ne kelime inanılmaz eğlendim. Keşke Beş Sevim Apartmanı değil de Yüz Sevim Apartmanı olsa, kitap hiç bitmese istedim. Apartmandaki her bir karakteri ve tabii ki Doktor Samimi'yi ayrı ayrı sevdim. Hani "En çok kimi sevdin?" diye sorsanız, seçemem yani. Hepsi güzel. Kurgu ise şahane. Üç beş sene sonra tekrar okumak isteyeceğim kitaplardan.

Elimde şu an yazarın Deli Kadın Hikayeleri isimli kitabı da var. Onu da çok seveceğimi düşünüyorum ama hemen okumayacağım. Deli Kadın Hikayeleri'ni de aynı hissiyatla okursam Mine Söğüt'ün tüm külliyatını toplarım sanırım. Tipini, tarzını, kalemini sevdiğim Mine Söğüt, sen hep böyle yaz, biz hep böyle okuyalım, eğlenelim.

13 comments :

  1. Ben de yazarın Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey diye bi' kitabını okuyup bayağı sevmiştim. Diğer kitaplarını da okumak istiyorum fırsat buldukça.

    ReplyDelete
  2. Hiç kitabını okumadığın yazar belirleme fikrini çok sevdim. ben de yapıcam :)

    sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Süper oluyor. Hatta isimleri yaz, buzdolabının üstüne as. Okudukça silersin. Ayrı bir haz verir. Akıl vereceğime kendim de öyle yapsam ya :)

      Delete
  3. merak ettirdin :D listeye aldım

    ReplyDelete
  4. Bende kırmızı zaman'ı okuyorum. Begendim mi henüz bitmedi emin değilim. Tam begendim diyorum aradan bir aykirilik çıkıyor.

    ReplyDelete
  5. Mine Söğüt' ü hiç okumadım ama sayenizde ismi not alındı :) Yazınız için elinize sağlık...
    Öbür yandan Tezer Özlü okumanızı şiddetle öneririm, bekletmeyin kendinizi bu zevk için. Bu kadar az sayfada bu kadar yoğun duygu ve düşünceler, bu kadar akıcı bir dille nasıl anlatılmış saygı duymak lazım kendisine. Hakikaten Türk Edebiyatı' nın erken kaybettiği yazarlardan kendisi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tezer Özlü'nün iki kitabı var elimde okunmayı bekleyen. Haziran keşfim de o olsun o zaman.

      Delete
  6. Merhaba,
    Bir süredir listemde olan ama bir türlü cesaret edip de okuyamadığım bir kitap kendisi. Nasıl da merak ediyorum aslında ama hep korkup uzak durdum şimdiye dek. Bu yazıyı yazmış olmanıza çok sevindim. Pek çok kez Türkiye tatillerimde gelip de çeşitli kitapçılarda elime alıp geri koyduğum kitaplardan biriydi ve bundan oldukça rahatsızdım:) Deli kadın hikayelerini de çok merak ediyorum. Bir an evvel okumak için sabırsızlanıyorum şu anda.
    Teşekkürler
    Sevgiler

    ReplyDelete
  7. Ben de çok beğendim .En kısa zamanda diğer kitaplarını da okumak istiyorum.

    ReplyDelete
  8. Bende çok beğendim.. Bu arada seni ve herkesi bloguma beklerim..
    biravuchayal.blogspot.com

    ReplyDelete