Oct 22, 2013

Yazar Ayları & Yaz Okuma Şenliği / Duyurular & Hediyeler

Blogumda iki etkinlik birden sürerken ve ikisiyle de ilgili duyuru yapmam gerektiğinden böyle bir başlık attım yazıma. İki konum var: İlki Yazar Ayları'nın Kasım ve Aralık ayı yazarlarıyla ilgili, ikincisi de 13 Ekim'de duyurduğum Yaz Okuma Şenliği sıralamasında ilk 12'de yer alanların Altın Kitaplar Yayınevi'nden kazandıkları kitaplarla ilgili.

*** YAZAR AYLARI ***

Yazar Ayları'nda Kasım ayı yazarı oylamasında üç yazarı sunmuştum oylarınıza: Yaşar Kemal, Orhan Kemal ve Fakir Baykurt. Oylamaya 27 kişi katıldı ve 12 kişi Yaşar Kemal, 9 kişi Orhan Kemal, 6 kişi de Fakir Baykurt için oy kullandı. Böylelikle Kasım ayı yazarımız Yaşar Kemal olarak kesinleşti. 31 Ekim günü yapacağım yayında Kasım ayında hangi Yaşar Kemal kitabını okuyacağınızı soracağım. Siz şimdiden düşünmeye başlayın.

 Oylama öncesi söz verdiğim gibi oylamaya katılanlardan bir şanslıya tercih edeceği bir kitabı hediye edeceğimi söylemiştim. Bunun çekilişini de kazanan Cessie oldu. Kendisinden hangi Yaşar Kemal kitabını istediğini, isim, adres ve telefon bilgilerini pbcelebi@gmail.com adresine göndermesini rica ediyorum.

Gelelim diğer iki yazarımıza. Orhan Kemal'in oylarıyla Yaşar Kemal'in oyları arasında büyük bir fark olmadığından Aralık ayı yazarımız da Orhan Kemal olacak. Bugün keyfim çok yerinde olduğundan oylamaya katılan bir başka şanslıya da Aralık ayına hazırlık olması açısından istediği bir Orhan Kemal kitabını hediye etmeye karar verdim. Şanslı kişi Oya K. Kendisinden hangi Orhan Kemal kitabını istediğini, isim, adres ve telefon bilgilerini pbcelebi@gmail.com adresine göndermesini rica ediyorum.

Son olarak benim çok sevdiğim bir yazar olan ve oyladığımız yazarlar arasında kitapseverler tarafından en az bilindiğini düşündüğüm Fakir Baykurt'a da Yazar Ayları'nda bir ay ayırmamız gerektiğini düşünüyorum ama bir taraftan da katılımcıların üç ay boyunca peş peşe bu yazarlardan okumak isteyip istemeyeceklerinden emin değilim. Bu konuda da fikrinizi bekliyorum. Ocak ayına da Fakir Baykurt ile devam etmek ister misiniz? Yoksa araya farklı yazarlar alıp 2014'ün ilerleyen bir zamanında mı Fakir Baykurt okuyalım? Yoksa "Sen zaten seviyorsun, oku işte, bizi karıştırma" mı dersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.


*** YAZ OKUMA ŞENLİĞİ ***

9 Temmuz - 9 Ekim tarihleri arasında süren, sizlerin ilgisiyle inanılmaz bir havaya bürünen Okuma Şenliği'nin en çalışkanlarının Altın Kitaplar Yayınevi'nden hangi kitapları kazandıkları belli oldu. Bu kitaplarının hemen hemen hepsinin Kış Okuma Şenliği'nde bir kategoriye denk gelebileceğinin ipucunu şimdiden vereyim. Çalışkan kitap kurtlarından yayınevine iletmek üzere isim, adres ve telefon bilgilerini pbcelebi@gmail.com adresine göndermesini rica ediyorum. (Mail atarken lütfen kullanıcı adınızı da yazar mısınız? Bazen eşleştiremiyorum da).
  • Pelşin Melis Çelebi / Sultana Dokunmak - Hakan Yel
  • Kübra Gündüz / Hilal Şafağı - Clive Cussler, Dirk Cussler
  • Kitaplarla Beslenmek / Hürriyet - Nur İçözü
  • Adadeniz / Oyun Bitti - Jeanne Ryan
  • Sweet Leaf / Kara Kule (çizgi roman seti) - Stephen King
  • Bahar Öztekin / Çıkış Yok - Teri Terry
  • Duygu E. / Da Vinci Şifresi - Dan Brown
  • Mshn / Kış Masalları - Murat Atabulut
  • Hayal@ / Venüs Ateşli Mars Buz Gibi - John Gray
  • Mine / Piraye - Canan Tan
  • Gülay Cansever / Boynuzlar - Joe Hill
  • Ayşegül Güzelküçük / Ateş Etme İstanbul - Celil Oker

18 comments :

  1. Kitabımı çok sevdim çok teşekkür ederim Pınar:)
    Bu arada verdiğin ipucu için de çok teşekkür ederim hemen araştırmalara başlamak lazım .
    Bu arada Altın Kitaplar Yayınevine de çok ama çok teşekkür ederim ...
    Bu arada yazar ayları çekilişini kazanamadığım için üzüldüm ve 2014 e girişi benim seçtiğim yazar Fakir Baykurt ile yapalım :)
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Çok teşekkürler Pınar çok şaşırdım. Bence de 2014 yılının ilk yazarı Fakir Bayburt olabilir. İpucuna bakılırsa önümüzdeki etkinlik benim için çok keyifli olacak :)

    ReplyDelete
  3. Kitabımı çok sevdim =) Pınarcığım, çok teşekkür ederim. Etkinlik kapsamına katılan tüm kitap seven arkadaşlarıma ayrıca çok, çok teşekkür ederim. Burada önemli olan hediye kazanmak değil, siz kitap okurlarıyla bir paylaşımda bulunmaktır. Beni asıl mutlu eden budur. Umarım daha çok katılımcıyla Kış Okuma Şenliği'nde devam ederiz. Şimdiden etkinlik kategorilerini merak etmeye, heyecanlanmaya başladım. Etkinliğin en güzel yanı kitapları belirlemektir.

    Pınarcığım, her şey için tekrardan sana teşekkür ediyorum.

    ReplyDelete
  4. Merhaba,
    Yazar aylarında oy verdiğim yazarın seçilmesine sevindim ama Fakir Baykurt'u da ayrıca severim o yüzden ocak ayında Fakir Baykurt okumak benim için de çok güzel olur. Yani benden tam destek :) iyi okumalar

    ReplyDelete
  5. Lütfen ocak ayında Fakir Baykurt okuyalım. Yaşar Kemal'e oy verirken aklım Fakir Baykurt'da kalmıştı.

    ReplyDelete
  6. bence de 2014'ün ilk yazarı fakir baykurt olmalı, kara kule çizgi romanını yaz okuma şenliğinde canımın istediği kitap kategorisi için almıştım ama bitiremedim :). kış okuma şenliğini ise merakla bekliyorum.

    ReplyDelete
  7. Fakir Baykurt, daha önce hiç kitabını okumadığım yazar aslında. Fakat Yaşar Kemal ve Orhan Kemal ile aynı sıralamada yer alacak kadar başarılıysa neden yeni bir yıla başarılı bir Türk yazarının keşfiyle girmeyelim diyorum ve Bende Fakir Baykurt taraftarı grubuna katılıyorum :)

    ReplyDelete
  8. Fakir Baykurt'un Ocak yazarımız olması yönünde oyum. Böylelikle okumadığım bir yazarla daha tanışmış olacağım. Hediye kitabımı da çok sevdim sana ve Altın Kitaplar'a çok teşekkür ederim.

    ReplyDelete
  9. Buna çok sevindim. Adresimi mail atacağım.
    Ben kesinlikle Fakir Baykurt okuyalım istiyorum, seçimim belli zaten *.*

    ReplyDelete
  10. Bence de Fakir Baykurt ile devam edelim yazar aylarına.

    ReplyDelete
  11. Merhaba ben daha önce de bloğunuzu ziyaret etmiştim ama etkinliklerinize katılma fırsatım olmadı. Katılmak isterim aranıza alırsanız.

    ReplyDelete
  12. ben kitaplarımı kütüphaneden aldım bile :D

    ReplyDelete
  13. kış okuma şenliğinin kategorileri yaz ile aynı mı yoksa yeni bir kategori listesi mi belirlendi. kitaplarımı belirlemeye başlayacağım da ona göre bir liste çıkarayım elimde olmayan kategorileri araştırırken konum belli olsun istiyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kategorilerin bazıları aynı, çoğu yeni. 3 Kasım günü öğleye doğru Şenliği başlatacağım.

      Delete
  14. Bu etkinliğe ilk defa katılacağım. Kitabi okuduktan sonra be yapmalıyım bilgi verebilir misiniz?
    mavininguncesi.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Benim kitabım gelmedi henüz de postada sorun olabilir mi acaba diye merak ettim. Bazen kargo görevlileri kapıya not bırakmayı unutuyor maalesef......

    ReplyDelete
  16. Kitabım bugün elime ulaştı teşekkürler:)))

    ReplyDelete