Oct 18, 2013

Yazar Ayları | Kasım'da Hangi Yazarı Okuyalım?

Yazar Ayları'nda José Saramago kitapları okunmaya devam ederken (yani devam ediyor değil mi? Bayram tatili nedeniyle kitap okuma hızınız benim gibi yavaşlamamıştır umarım.) Kasım ayında hangi yazarı okuyacağımıza karar vermemizin vakti geldi. Yazar Ayları'nın bu sene içinde yaptığım oylamalarında aralara serpiştirdiğim Türk yazarların hiçbiri yabancı yazarlara karşı oylamada öne çıkamadığını gördüm. Belki de ben doğru eşleştirmeleri yapmadığımdan bu sonuç oluşmuştur ama Türk yazarları da bu etkinliğimiz kapsamında okumamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu bayramda aile ziyaretleri kapsamında gördüğümüz iki Orta Anadolu köyünün hatrına 1950'lerin köy çıkışlı üç önemli Türk yazarını oylarınıza sunacağım. Kitap bloglarında yorumlanan kitapları incelediğimde bu üç yazarın kitaplarına neredeyse hiç rastlamadığımı belirtmem gerekiyor ve üç yazardan da birkaç kitap okumuş ve sevmiş biri olarak "ustalara saygı" diyerek oylamayı başlatıyorum. (Bu arada 8 Kasım'da başlayacak Okuma Şenliği'nin kategorilerini henüz açıklamadım ama bu yazarların hangisini seçersek seçelim ve siz hangi kitabını okumayı tercih ederseniz edin okuyacağınız kitabı saydırabileceğiniz birden fazla kategori bulabileceksiniz.)

KASIM AYI HANGİ YAZARIN AYI OLSUN?

Her zaman olduğu gibi yazar isimlerine tıkladığınızda yazarla ilgili wikipedia linkini bulabilirsiniz. Son olarak, Kasım ayı yazarımız için tercihini buraya yorum olarak bırakan arkadaşlardan birine hangi yazar seçilirse onun bir kitabını hediye edeceğim. Satır arasında bunu da söylemiş olayım. Gelelim yazarlara:

1. Yaşar Kemal
2. Orhan Kemal
3. Fakir Baykurt

Benim oyum hepsine. Peki sizin oyunuz kime? Oylama 22 Ekim akşamı sona erecek.

27 comments :

  1. benim yazarlarım yaşar kemal ve orhan kemal tabiisi

    ReplyDelete
  2. Fakir Baykurt.
    utanarak ilk kez duyduğumu belirtmeliyim,bundan dolayı oyum kendisine :)

    ReplyDelete
  3. Benim oyum Orhan Kemal'e :) Ne zamandır evde beklettiğim Kaçak'ı okumak için bahane olmuş olur.

    ReplyDelete
  4. Uzun zamandır Yaşar Kemal'in İnce Memed'i okumak istediğim kitaplar arasında,etkinlik vesilesiyle okurum belki sonunda. Bu yüzden bencillik edip Yaşar Kemal diyorum :)

    ReplyDelete
  5. Merhaba,
    Bu ay mümkün olursa ben de yazar aylarına katılmak istiyorum. Benim oyum Yaşar Kemal'e. Ama hangisi seçilirse seçilsin bu etkinliğe katılmak isterim. :)

    ReplyDelete
  6. Ben Saramago kitabımı okuyup bitirdim bile *.*
    Bir sonraki ay için de Fakir Baykurt diyorum. Hem kitaplarının kapakları çok hoş, hem babamın çok sevdiği bir yazar, onunla tanışmak istiyorum. Üstelik köy yaşantısını anlatan kitaplar okumayı sevmememe rağmen *.*

    ReplyDelete
  7. yaşar kemal okumak istiyorum türk yazarları varsa ben varımdır :)))

    ReplyDelete
  8. Yaşar Kemal diyorum ama çok güzel adaylar hangisi olursa olsun Kasım güzel geçecek belli ki :)

    ReplyDelete
  9. Orhan Kemal diyorum. Daha önce hiç okumadıgim için.

    ReplyDelete
  10. Hepsi çok sevdiğim yazarlar. Sanırım Yaşar Kemal 'in okumadığım kitabı var evde. Oyum Yaşar Kemal'e. Saramago bitti, birazdan yayında :)

    ReplyDelete
  11. Bende oyumu Orhan Kemal'den yana kullanmak istiyorum (:

    ReplyDelete
  12. blogunu geç farkettiğimin üzüntüsü ile hemen ilk yorumumu yapıyorum...
    ben orhan kemal demek istiyorum ve kitapla ilgili etkinliklere katılmak için sabırsızlanıyorum...
    sevgiler

    ReplyDelete
  13. Yaşar Kemal diyorum beenn...saramago okumaya da devam ediyorum :)

    ReplyDelete
  14. Hepsini okumak isterim aslında ama Fakir Baykurt denilince aklıma geçmiş zaman geldi. Bir aralar çok sarmıştım kitaplarına. Oyum Fakir Baykurt'a fakat hangi yazar seçilirse seçilsin bu ay da yazar aylarındayım.

    ReplyDelete
  15. orhan kemal bence saramago'ya devam :)

    ReplyDelete
  16. karar veremedim, fakir baykurt'un bazı kitaplarını severek okumuştum, ama son zamanlarda yaşar kemal okuma hevesim çok arttı, yeniden okumak istediğim kitapları var, bence yaşar kemal olsun :)

    ReplyDelete
  17. Gerçi çok uzun zamandır Fakir Baykurt okumadım ama Yaşar Kemal olsun isterim.

    ReplyDelete