Jul 14, 2013

Yazar Ayları | Ağustos | Öneri

Blogumda "Okuma Şenliği | Yaz 2013" coşkusu sürerken, sınırlı sayıda ama sürekli katılımcısı olan, ilk göz ağrımız "Yazar Ayları" etkinliğinin de gölgede kalmasını istemem elbette. Temmuz ayı yazarımız olan Agatha Christie kitapları okunmaya ve yorumlanmaya devam ederken (8 katılımcıdan 3'ü kitaplarını okuyup yorumladı bile. Ben ise kitabını okuyup henüz yorumlamayanlar arasında yer alıyorum ve bu hafta yorumlayacağım), her zaman yaptığımız gibi Ağustos ayı yazarını seçmenin de vakti geldi.

Katılımcılar bilirler, Yazar Ayları'nda okunacak yazarı belirlerken genelde 3 yazarı oylamaya sunuyorum ve en çok oy alan yazarın kitaplarını okuyoruz veya en çok oy alan iki yazar varsa peşpeşe aylarda o iki yazarın kitaplarını okuyoruz. Bu ay bir değişiklik yaparak yazdığı her cümle ile benim ve pek çok okurun kalbini fetheden, bitmesin diye yazdıklarını azar azar okuduğum ve web sitesini her gün düzenli takip ettiğim günümüz edebiyatının en usta kalemlerinden ve ileride yazdığı kitapların bazılarının klasik olarak kabul edileceğini düşündüğüm bir yazarı okumayı öneriyorum size. Resimden tanımadınız ve beni de pek yakından tanımıyorsanız hemen kim olduğunu söyleyeyim: Neil Gaiman.

Kitaplarının çoğu İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılan bu usta yazarla henüz tanışmadıysanız çok şanslısınız. Çünkü tanıştığınız an bambaşka bir dünyanın içine çekecek sizi ve hayalgücüne hayran bırakacak, başka bir kitapta absürd bulabileceğiniz pek çok konu Neil Gaiman kaleminden çıkınca size normal gelecek. İlk okuduğum kitabı Yokyer ile beni kendine bağlayan, sonrasında okuduğum Coraline, Mezarlık Kitabı, Odd ve Ayaz Devleri kitaplarıyla yazınına beni aşık eden Neil Gaiman bu güzel etkinliğimizde bir ayı kesinlikle hak ediyor. Sevgili Simay'ın bugünkü yazısı da benim Gaiman'a karşı olan hislerimin bir başka ifadesi. Ona da bir göz atın lütfen.

Bu kadar övdüm ama son karar yine de sizlerin. Neil Gaiman olmasın diyorsanız yorum kısmında önerinizi de bırakın lütfen.

YAŞASIN YAZAR AYLARI!

30 comments :

  1. Henüz tanımadığım bir yazar.Simay hanımın postunu da okuyunca bir an önce tanismam gerektiğini anladım. Kitaplarını araştırıp sipariş vereceğim bugün:) Ağustos yazarımız olması yönünde oyum.

    ReplyDelete
  2. Bence Kurt Vonnegut veya Saramago olsun. Tüm bencilliğimle yazıyorum bu yorumu. Elimde ikisinin de birer kitabı var ve Gaiman'ı okumayı çok istesem de annem kitap almama karşı çıkar herhalde :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Etkinliğim daimi katılımcılarından olduğundan ben sana Mezarlık Kitabı'nı ödünç olarak göndersem mesela? Bencilliğin kırılır sanki :)

      Delete
    2. Anneme Coraline'ı alması veya almama izin vermesi için yalvaracağım. Eğer kitabı alamazsam bu teklifi seve seve kabul ederim. Kitaba da hiç zarar vermem, güzelce okuyup iade ederim *.*

      Delete
    3. Güzelce okuyup iade edeceğinden emin olmasam teklif etmezdim zaten Cessiecim :)

      Delete
  3. Hiç okumadığım bir yazar olduğu için bence uygundur. Yıldız Tozu uzun zamandır aklımda zaten (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yıldız Tozu benim de okunacaklar listemde ama Neil Gaiman ayı yaparsak ben kütüphanemde bekleyen Amerikan Tanrıları'nı okuyacağım.

      Delete
  4. Bende Neil Gaiman okumayı istiyorum ama herhangi bir kitabı elimde yok şuan. Ağustos'a kadar alırsam güzel olur. Kafama taktım ya Neil Gaiman yada Stephen King diyorum :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şimdilik Ağustos Gaiman ayı olacak gibi görünüyor. Bir ayı da Stephen King yapmalıyız ama katılıyorum.

      Delete
  5. Paylaşım için çok teşekkürler! Gaiman'ın kafasına girince cidden hayatı değişiyor insanın; artık hiçbir şeye aynı gözle bakamıyorsunuz.

    ReplyDelete
  6. kütüphaneden almıştım saramago bende bencilce düşünüp :D oyum ondan yanadır hatta verecektim geri okumayacaktım bu vesile ile okumuşta olurum diye düşünüyorum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saramago benim de çok sevdiğim bir yazar. Bu ay olur olmaz bilemiyorum ama bir ayı kesinlikle Saramago'ya ayırmalıyız bence de.

      Delete
  7. Tüm yorumlardan anladığım kadarı ile Neil Gaiman, edebiyatın Tim Burton'ı :D

    ReplyDelete
  8. Aaa çok sevindim gerçekten, elimde Yokyer var henüz okumadığım ben de onunla katılırım. =)))

    ReplyDelete
  9. kesin neil olsun benim oyum neil'e:)

    ReplyDelete
  10. Benim elimde hem Neil Gaiman hem Saramago var. Benim için farketmez. Ne seçilirse seçilsin bu etkinliğe katılmak istiyorum :))

    ReplyDelete
  11. Hiç okumasam da uzun zamandır kesinlikle Neil Gaiman okuyacağım diyordum kendime.Çok güzel olur ama bir sorum var yazarın bir kaç yazarla birlikte yazdığı kitaplarda dahil olacak mı etkinliğe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanki tek yazdığı kitapları kabul etsek daha iyi ama daha önce Asimov ayında Asimov'un birkaç yazarla yazdığı kitapları kabul etmiştik. Senin de öyle bir niyetin varsa kabul ederim.

      Delete
  12. Ama bu bana yapılmaz k:(
    Ben de katılmak istiyorum ama Ağustos'ta düğünüm var:( Bir süre internetim de olmayacak, ben eylülde okusam olur mu? şeklinde bir pişkinlik mi yapsam ne yapsam:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu durumda ya Temmuz'da okuyup yorumunu Ağustos'ta paylaşacaksın ya da balayında okuyacaksın. Şaka şaka, canın ne zaman istiyorsa o zaman oku gelin adayı kitap kurdum benim. Şimdiden hayırlı olsun, Allah bir yastıkta kocatsın.

      Delete
  13. Ben de katılmak istiyorum ancak - sanırım - ağustosa kadar bekleyemeceğim okumak için.

    ReplyDelete
  14. Bir kaç aydır yazar aylarına katılamamıştım. Ağustos güzel bir ay olacak gibi :) Neil Gaiman harika bir yazar. Benim oyum da Neil Gaiman yönünde..

    ReplyDelete
  15. Ben de Neil okumak isteyip bir türlü yazarla tanışamamış kişilerdenim. O yüzden Neil olursa çok güzel olur :)

    ReplyDelete
  16. Ne zamandır Mezarlık Kitabını okumayı planlıyorum. Bu ayki etkinlikte ben de varım :)

    ReplyDelete
  17. neil gaiman okumayı ben de isterim:)) hem ara verdiğim yazar aylarını da dönmek istiyorum artık. biraz zorunlu biraz da keyfi( pek keyifli nedenlerim olmasa da) bi ara oldu benimkisi ama özledim buraları...

    ReplyDelete
  18. Neil Gaiman okuma fırsatını hiç bir zaman kaçırmam. Ben de varım :)

    ReplyDelete
  19. Kesinleşti mi yazarımız? Malum ağustos ayı geliyor, elinde olmayanlar tedarik etsin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neil Gaiman okuyacağız ama ben bu sefer ayrı bir yayınla duyurmayı atladım sanırım. Çarşamba günü Ağustos ayı logosuyla birlikte bir yayın yapacağım.

      Delete