May 8, 2013

Mim: TARDIS Tag

YouTube'da Sue Moro'nun başlattığı ve Vampirella'nın Güncesi'nin dilimize ve dolayısıyla ülkemize taşıdığı TARDIS Tag'e katılmasam olmazdı. Öncelikle meraklısı için TARDIS Time And Relative Dimension In Space'in kısaltmasıdır. Dr. Who (Dr. Kim) kitaplarında veya dizisinde göreceğiniz uzay ve zamanda seyahat için kullanılan araçtır. Gelelim keyifle yanıtlayacağımdan emin olduğum sorulara:

1. Durak: Geçmişe yolculuk yapıyorsun. Hangi tarihe ve hangi eski kitabın içine yolculuk yapacaksın? Neden?
1884 yılına gidiyoruz. Net. Jules Verne'in yatında Akdeniz turundayız. Hem Cezayir, Malta ve İtalya'ya uğrayacağız. Böylece bir yıl önce yazdığı İnatçı Keraban kitabını yazmadan önce Türkiye'ye (ya da en azından dönemin Osmanlı topraklarına) gerçekten gelip gelmediğini doğrudan kendisine sorabileceğim. Hazır sormuşken kelimesini anlamasam da yine de satın aldığım orijinal Jules Verne kitaplarımı da imzalıyor şu şekilde:


2. Durak: Orta Çağ'a yolculuk yapıyorsun. Hangi fantastik kitabı ziyaret edeceksin? Neden?
Kral Arthur ile ilgili herhangi bir kitabın içine, oradan da Arthur'un sarayına gitmem lazım. Merlin'in efsane değil gerçek olduğunu ancak böyle ispat edebilirim sanırım.

3. Durak: TARDIS'i uzaya götürüyorsun. Hangi bilim kurgu kitabını ziyaret edeceksin?
Bakın bu en zor soru şimdi. Serinin tamamını okumasam da Hari Seldon'ı görmezsem olmaz. Anladınız siz hangi bilim kurgu kitabı olduğunu :)

4. Durak: Eve dönme vakti geldi ama TARDIS kazara alternatif bir evrene geçiş yapıyor. Hangi distopyaya iniş yaparsın ve düzene sokmaya çalışırsın?
Distopik Chicago'ya inerdik doğrudan. Tris Prior o an neredeyse hemen onun yanına. Tris'in Chicago'sunun yola girip girmeyeceğini de, girecekse de nasıl yola gireceğini bizzat yaşayarak öğrenirim. Zira Divergent serisinin son kitabı Allegiant 22 Ekim 2013'te yani tam 5 ay sonra çıkacak ve benim artık sabrım kalmadı!

5. Durak: TARDIS çocuklarla dolu bir başka bir evrene geçiyor. Hangi çocuk kitabına giderdin ve neden?
Narnia Günlükleri tabii ki. Neden olacak? Aslan var, cadı var, dolap var :) Aksiyon var, heyecan var.

6. Durak: TARDIS sonunda bulunduğun evrene geri dönüyor ve günümüz dünyasına iniş yapıyorsun. Hangi çağdaş/contemporary romana yolculuk yaparsın ve neden?
Neil Gaiman'ın Yokyer'i ve China Miéville'in Un Lun Dun'ından sonra Londra'nın altında/üstünde bir Londra daha olduğundan eminim artık. O yüzden Gaiman'ın Londra'sına gidip, kanalizasyonlara dalmak suretiyle Bay Croup ve Bay Valdemar ile sohbet etmeyi kim istemez ki?

Sorular bence çok eğlenceli. Beğenen herkes yanıtlasın.

@Settie: Senin yanıtlamanı çok isterim. Çünkü yanıtlarını çoook merak ediyorum.

1 comment :