May 24, 2013

Kitap Günlüğüm

Uzunca zamandır bir "kitap günlüğü" yorumu yapmamıştım. Kendimi uzun süreli kitap alma diyetine soktuğum şu dönemde elimdeki son kitapları da paylaşmak istedim. Umarım, belki, herhalde kesin kitap almayacağım bir süre!!! Daha doğrusu, almamalıyım.

Gelelim güzelliklere. Bazıları ödünç, bazıları hediye, bazıları eskiden okuduğum ve İzmir'den Ankara'ya taşıdığım kitaplar ve bazıları da elbette ki satın aldıklarım. Esasen Goodreads etkinliklerine katılmayı kesmem gerekecek. Yoksa sonsuz bir kitap alma döngüsünde kalıp buradan ne kadar uzun olduğunu görebileceğiniz okunması beklenen kitaplar listem uzayıp gidecek.

Fotoğrafı öylesine çektim, çok özenmedim. Bir ay içinde taşınacağımız, 7,5 yıldır yaşadığımız evimizin de bir izi kalsın istedim fonda.

Yukarıdan aşağıya bakacak olursak kitaplarıma:

En üstte 2001 yılında aramızdan ayrılan Necati Cumalı'nın Makedonya: 1900 isimli kitabı var. Son İzmir ziyaretim sırasında annemlerin kütüphanesinden bulup çıkardığım, 1995 yılında Didim'de yazara imzalattığım (ve imzalattığımı hatırlamadığım için utandığım) bir kitap. Kitabı bulur bulmaz tekrar okumaya karar verdim.

E.L.James'den Fifty Shades of Grey kızkardeşimin okumam için verdiği bir kitap. Normalde alıp okumayı düşüneceğim bir kitap değil ama kardeşim ilk kitabı Türkiye'de okuyup Ocak ayındaki İngiltere ziyaretim sırasında serinin diğer iki kitabını almamı rica etmişti. Serinin diğer iki kitabını almak seriyi komple almaktan daha pahalı olduğu için de ilk kitabı almış bulundum.

Tequila Oil: Getting Lost in Mexico yine kızkardeşimden ödünç aldığım bir kitap. Kardeşimin kocası Meksikalı olmasaydı bu kadar ilgimi çekmezdi herhalde ama ailemize Carlos katıldığından beri Meksika'nın Mek'ini duysam algıda seçicilikle dönüp bakıyorum :)

Ahmet Küçükkerniç'in Kan Sıcağı bana canımın içi asabimin hediyesi.

Clara Sanchez'in Limon Yapraklarının Kokusu kitabını bu hafta Bahar'ın okuduğunu gördüm. Konusunun II. Dünya Savaşı ile ilgili olduğunu görünce hemen ödünç istediğim bir kitap. (Herhangi bir kitap II. Dünya Savaşı ile ilgiliyse radarıma takılıyor mutlaka).

Tess Gerritsen'den Cerrah ev sahipliğini yaptığım Yazar Ayları etkinliği için mecburen (!) aldığım bir kitap. Mecburiyet gerekçem de çok basit. Aslında ben Çırak'ı okumayı planlıyordum ama Çırak'ın Rizzoli & Isles serisinin ikinci kitabı olduğunu öğrenince ilk kitap olan Cerrah'ı almam gerekiyordu.

Dan Brown'dan Cehennem Robert Langdon serisinin son kitabı. İlk üç kitabı okumuşum emek emek. Twitter'da Kitap Kardeşliği Haziran ayında bu kitabı okuyacak, e tabii ben de :)

Son olarak, Gündüz Vassaf'tan Mostari - Bir Köprü Bekçisinin Günlüğü Goodreads'deki Turkish Reading Challenges'ta Haziran ayı kitabı seçilmişti. Kitabın konusunun ve övgüyle bahsedilen şiirsel anlatımının bende yarattığı merak kitabı şuursuzca almama neden oldu.

Siz son dönemde neler aldınız bakalım?

1 comment :

  1. Umarım Kan Sıcağı hoşunuza gitmiştir.
    Ahmet Küçükkerniç

    ReplyDelete