Mar 10, 2013

Yazar Ayları | Nisan'da Hangi Yazarı Okuyalım?

Yazar Ayları etkinliğimiz, katılımcı sayısı her geçen ay daha da artarak, devam ediyor. Bendeniz de yaklaşık bir haftadır Mart ayı yazarımız Mario Vargas Llosa'nın Yeşil Ev isimli kitabını okumakla meşgulüm. Yeşil Ev 500+ sayfalık bir kitap olduğundan (ve ciddi bir kısmı paragrafsız, düz metin şeklinde sayfalardan oluştuğundan) bir haftada bitiremedim. Bu arada şimdiden Mart ayının 3 katılımcısı Vargas Llosa kitaplarını okuyup yorumladı bile. Ben de boş durmayayım ve hemen sorumu sorayım dedim.

Ocak ayında 5 yazar önermiştim ve 2 yazar arasında bölünmüştü oylar: Sevenler de oldu, sevmeyenler de. Bu sefer 3 yazar önereceğim. Nisan ayı çocuklara özel bir yazar olduğundan ben de bize (veya en azından bana) çocukluğumuzu hatırlatan ve aynı zamanda büyükler tarafından da seve seve okunan 3 yazar seçtim size. Belki bazılarımız için genelde çocukken okunan ama sizin çocukluğunuzda okumadığınız bir kitabı okumanız için de vesile olur.

Yine yazar isimlerine tıkladığınızda yazarla ilgili wikipedia linkini, kitaplar linkine tıkladığınızda da idefix linkini bulabilirsiniz. Son olarak, Nisan ayı yazarımız için tercihini buraya yorum olarak bırakan arkadaşlardan birine hangi yazar seçilirse onun bir kitabını hediye edeceğim. Satır arasında bunu da söylemiş olayım. Gelelim yazarlara:

  1. Jose Mauro de Vasconcelos / Kitapları
  2. Muzaffer İzgü / Kitapları
  3. Jules Verne / Kitapları
Ben önerimi yaptım. Şimdi benim için en keyifli kısım başlıyor. Hangi yazarın seçileceğini beklemek, izlemek :)

11.03.2013 itibariyle görünen o ki Nisan'da Vasconcelos, Mayıs'ta Jules Verne okuyacağız. Oylama devam ediyor tabii ki :)

12.03.2013 itibariyle oy durumu:
Vasconcelos: 6
İzgü: 3
Verne: 7

13.03.2013 AKŞAMI OYLAMAYI SONLANDIRACAĞIM!

18 comments :

  1. Merhabalar ben de etkinliğinize katılmak istiyorum :) Çocukluğumda okuduğum Şeker Portakalı' nı tekrar okumak istiyordum. Hem güzel bir etkinliğe katılır hem de tekrar okumuş olurum. Sevgiler

    ReplyDelete
  2. Vasconcelos olursa süper olur :) Ben oyumu verdim gitti :) Llosa okumaya başlamadım , elimde olan kitap biter bitmez baaşayacağım. Yaşasın Yazar Ayları:D

    ReplyDelete
  3. jules verne olsun isterim ben. *.*

    ReplyDelete
  4. Jose Mauro de Vasconcelos olsun, epey bi kitabı var bende, hiç başlayamadım daha. Bu vesileyle başlarım :))

    ReplyDelete
  5. Jules verne çocukluğumun kahramanıdır pek çok kitabını okumuşumdur. Vasconcelos okumayı düşünüyorum. Herkes gibi şeker portakalını okudum, başka kitaplarını okumadım. Muzaffer İzgü ilgi alanıma girmedi ne yalan söyleyeyim. Bu arada mart kitanı yarım bırakıp araya iki kitap sıkıştırdım. En kısa sürede geri dönüp bitireceğim.

    ReplyDelete
  6. ilk oy benden geliyor sanırım. beni bilim kurguya yönlendiren adama oy vermemek olmaz, hem de henüz okuyamadığım birkaç kitabı kitaplığımda bekliyor.
    Jules Verne diyorum.

    ReplyDelete
  7. Jules Verne çok ilgi çekici olsa da Vasconcelos diyeceğim sanırım. Böylece belki nihayet etkinliğinize katılma ve Şeker Portakalı'nı okuma fırsatı bulurum :)

    ReplyDelete
  8. Jules Verne her zaman favorimdir.Seçilirse Nisan etkinliğine ben de katılırım.
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  9. Jules Verne demeyi istesemde, oyumu Muzaffer İzgü'den yana kullanacağım. Önemli bir Türk yazar. Bu yazarın kitaplarını paylaşarak önemini vurgulayabiliriz.

    ReplyDelete
  10. jules verne diyorum ben:) okuduğum kitapları çok güzeldi bu sayede okumadıklarımı da okuyabilirim:)

    ReplyDelete
  11. Ben de Jules Verne diyorum bu arada :)

    ReplyDelete
  12. Benden de Jules Verne'e bir oy gidiyor.

    ReplyDelete
  13. Jules Verne olsun. Dün akşam Kenan Işık'ın yarışma programındaki bir soru Jules Verne'ye aitti.=))

    ReplyDelete
  14. Okuma hayatımın başlangış kitabı Denizler altında yirmibin fersah :)

    ReplyDelete