Feb 17, 2013

[Blog Tur] Nemesis - Jo Nesbo | Harry Hole Özel Dosyası

İntikam arındırır...

KİM Kİ BU HARRY HOLE?

Oppsal, Oslo doğumlu, otuzlu yaşlarının son demlerini yaşayan Harry Hole bekar bir adamdır. Bislet, Oslo’da yaşayan Harry, çocuğu olmamasına karşın, zaman zaman Rakel’in oğlu Oleg’e babalık yapmaktadır. Uzun boylu, atletik yapılı, sarışın, mavi gözlü Hole’un bir alkoliğinkini andıran buğulu bakışlı gözleri değil de ağzıdır pek çok kadının aklını çelen.

Hem Polis Koleji hem de Hukuk Fakültesi mezunu olan Hole, Oslo’da dedektif olarak çalışmaktadır. Chicago’da seri katiller üzerine çalıştığı bir yıllık deneyimin ardından kısa bir süre Norveç Gizli Servisi’nde çalışmış, sonrasında ise ağır suçlar masasına katılmıştır.

HARRY HOLE’UN ETRAFINDA KİMLER VAR?
Bjame Moller, cinayet masası şefi ve Harry Hole’un patronu. Harry’i polis teşkilatının en iyi dedektifi ve en kötü kamu görevlisi olarak tanımlayan adam. Peki Harry neden kötü bir kamu görevlisi? Çünkü Harry otorite ve düzen karşıtı, oyunun kurallarını bozan ve böylelikle hem kendine hem de etrafındakilere zarar verebilecek bir adam.  Bjame Moller, Harry’nin karmaşasının ortasındaki denge noktası. Harry’nin koruyucu meleği.

HARRY'NİN OSLOSU
Stig Aune, psikolog ve polis danışmanı.  Harry’nin alkolizm tedavisinde ona yardımcı olmuş ve böylelikle yakın arkadaşı, hatta Oystein dışındaki tek yakın arkadaşı olmuş bir şahsiyet.

Oystein Eikeland, taksi şoförü ve Harry’nin Oppsal’dan çocukluk arkadaşı.

Rakel, Harry’nin sevdiği kadın. Bekar anne. Harry’nin ne birlikte durabildiği, ne de ayrı kalabildiği kadın.

Sis, Harry’nin kızkardeşi. Harry’nin Rakel’den sonra en çok sevdiği kişi. Down sendromlu. Harry’nin ablası gibi hissettiği kadın.

Jim Bean, alkol oranı %40, Harry’nin yirmili yaşlarından beri en sadık arkadaşı.

HARRY HOLE’UN İLGİ ALANLARI
Müzik: Sex Pistols’tan Duke Ellington’a, Neil Young’dan Slipknot’a kadar her şey.

Film: En sevdiği film Frank Coppola’dan “The Conversation”. Verhoeven’ın Yıldız Gemisi Askerleri’nin bir başyapıt, Mel Gibson’ın Cesuryürek’inin ise bir saçmalık olduğunu düşünen az sayıda insandan biri.

Madde bağımlılığı: Alkolizm ailesinde var. Yirmili yaşlara doğru sağlam bir içiciydi. Uyuşturucunun hemen her türünü denedi. Tüm uyuşturucuların anestetik olduğunu düşünen Harry genelde ayık dolaşır.

Spor: Bisiklete binmek ve acının bıraktığı arındırıcı etki nedeniyle ağırlık çalışmak.

HARRY HOLE'UN TUTKULARI VE GELECEK PLANLARI
Tutkuları: Kötünün ne olduğunu anlamak. Ve de aşkın ne olduğunu.

Gelecek Planları: Yakın geleceği kasvetli görünüyor. Sonrası ise daha da karanlık. Sonrası ise cehennem gibi.

*******************
17 Şubat Tur Programı

thcodex.blogspot.com | Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
erennadiraksamoglu.blogspot.com | Kitap Tanıtımı
mirielenda.blogspot.com | Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?
pinucciasbooks.blogspot.com | Harry Hole Özel Dosyası
raflarinarasindan.blogspot.com | Kitap Yorumu - Kapak İncelemeleri
sssuigenerisss.blogspot.com | Ön Okuma - Kitap Çekilişi
onokumalar.com | Kitap Yorumu & Röportaj Videoları - Daha Fazlası

*******************
İlk Blog Turum Hakkında Bir Çift Söz


Üç yılı aşkın zamandır hem yurtiçinde hem yurtdışındaki blog turlarını izliyorum. Bu turlara konulan emeğin değerini hem okuyucular hem de yayınevleri belirliyor. Yazarın ve/veya yayınevinin doğrudan parçası olduğu turlara ve de dolayısıyla kitaplara olan ilgi hep daha yüksek oluyor.

Buradan beni Kitap Oburları grubuna davet eden grup okuyucularına ve bu turumuzda bize cömertçe destek olan Doğan Kitap'a tekrar teşekkürler.

KİTAP OKUYALIM, OKUTTURALIM LÜTFEN!

Kitap okutturmak derken Doğan Kitap sayesinde biz de vesile olalım dedik. Bugün saat 20:30 da Sui Generis blogunda başlayacak Nemesis kitap çekilişini de kaçırmayın. 7 şanslı kişiden biri neden siz olmayasınız?

1 comment :

  1. Son donemde epey bir blog turuna rastliyorum ama okunan kitaplar simdiye dek bana hitap etmemisti. (Young adult pek ilgimi ceken bi tur degil). Ama bir polisiye tutkunu olarak bu blog turunu heyecanla bekliyorum.

    ReplyDelete