Jan 19, 2013

Beklediğim Sendin

İlk defa kitabın yazarı aracı olmadan bir yayınevinden doğrudan kitap geldi bana yorumlamam için. Öncelikle buna vesile olduğu için sevgili Tuğçe'ye, sonrasında da bize bu fırsatı verdiği için Ephesus Yayınları'na teşekkür ederim.

Gelelim kitabımıza: Amor Towles'den Beklediğim Sendin. Henüz okumaya başlamadım ama kitapçıda görsem ilgimi çekecek bir kapağı var. Satın alır mıydım, emin değilim. Olaylar 1937'de değil de 1939-1945 aralığında bir yıl da geçseydi kesin alırdım. II. Dünya Savaşı sırasında geçen olaylar ilgimi çeker, konunun, temanın çok önemi yok. Kişisel bir ilgim var bu savaşa ve onunla ilgili kitaplara, filmlere, yazılara. Neyse konuyu dağıtmayayım. Sizi kitabın tanıtım yazısı ve tanıtım filmiyle baş başa bırakayım.

Yirmi beş yaşındaki Kate Kontent 1937 yılının son gecesini oda arkadaşıyla beraber Greenwich Villagedaki ikinci sınıf bir caz kulübünde geçirmektedir ve ikisi, ceplerindeki toplam üç doları mümkün olduğunca idareli kullanmak zorundadırlar. Masmavi gözlere ve etkileyici bir gülüşe sahip yakışıklı bankacı Tinker Grey kulübe gelir ve yanlarındaki masaya oturur. Bu tesadüfi tanışma ve şaşırtıcı sonuçları, Kateyyi Wall Street firmasının sekreter odasından New York sosyetesinin üst basamaklarına ve Condé Nastın yönetici ofislerine; kıvrak zekâsı ve kendine özgü soğukkanlılığından başka dayanak bulamayacağı seçkin ortamlara taşıyan bir yıllık yolculuğun başlangıcı olur.


4 comments :

  1. Ben de başladım bugün okumaya:) Keyifli okumalar tatlım.

    ReplyDelete
  2. Sen başladıysan iki güne yer bitirirsin o kitabı asabi kitap kurdum benim :) Ben de arkandan gelirim artık ağır aksak :)

    ReplyDelete
  3. Nasıl bulduğunuzu da merak ediyorum kitabı :) umarım beğenmişsinizdir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Henüz okumaya başlamadım ama bu hafta içinde başlayıp bitirmeyi planlıyorum :)

      Delete