Nov 29, 2012

Kitap Günlüğüm ve Ankara Kitap 2012

Birkaç gün önce bahsettiğim gibi geçen hafta sonu İstanbul Kitap Fuarı'ndaydım. Kendi çapımda ölçülü bir alışveriş yaptığımı düşünüyorum. Aldığım kitapları resimde görüyorsunuz zaten ama bir de ben listeleyeyim.

En üstteki iki kitabı (her ikisi de sahaf turlarında ilk sorduğum yazarlardandır) fuara katılan bir sahaftan aldım. Fuara katılan sahaflar arasında bilim kurgu satan tek sahaftı. Her ne kadar "Bilim kurgu kitabı getirdiniz mi acaba?" soruma "Asimov mu?" diye bir yanıt verseler de ihtiyacımı harbi bir Asimov kitabıyla karşıladılar. Yanında Robin Cook ustadan da bir eklenti yaptım. 10 TL'ye Isaac Asimov'dan Hedef Beyin ve Robin Cook'tan Beyin'i aldım. Her ikisinin de adının "beyin"li olması ayrıca enteresan olmuş tabii.

Bunların altında Barış Müstecaplıoğlu'ndan Perg Efsaneleri serisini görüyorsunuz. Fuara elimde listeyle gitmeme rağmen listemde olmayan kitap(lar)dı bunlar ama Metis Yayıncılık'ın standında bu dört kitaplık serinin 20 TL olduğunu görünce hiç düşünmedim. Barış Müstecaplıoğlu'nun Şamanlar Diyarı epeydir kütüphanemde okunmayı bekliyor. Bu dörtlüden önce onu okuyacağım, söz!

Aldığım kitaplar arasında en farklı renkli kapağı olan, fuar öncesi hazırladığım listede de olan Junot Diaz'dan Oscar Wao'nun Tuhaf Kısa Yaşamı. 12 TL'ye aldım kendisini Everest'in standından.

Mehmet Açar'dan Siyah Hatıralar Denizi fuardan alınmış bir kitap değil aslında. Fıstıklı Tombimin hediyesi bana ama fuar vesilesiyle kendisiyle bir araya gelince karışıverdi o da diğer fuar kitaplarının arasına.

William Gibson'dan Görünmez Dünya da yine listemdeki kitaplardan. Artemis Yayınları'ndan aldım kendisini 11 TL'ye.

En altta, en baba, en bi klasik ansiklopedimsi (dört kitap var içinde) Arthur C. Clarke'tan Bir Uzay Efsanesi serisini ise en sevdiğim yayınevi İthaki'den 38 TL'ye aldım. (Arkadaki fiyat 60 TL).

Sonuç olarak emek emek hazırladığım fuar listemdeki 16 kitabın sadece 2'sini almış oldum. Bunda aradığım kitapların bir kısmının fuara getirilmemiş olmasının ve bir kısmının da internette daha uygun fiyatlar olmasının etkisi var.

Toplam 91 TL harcayarak 12 kitap almış oldum. Üstüne bir de tombilerin en fıstıklısının hediyesi. 13 kitabım oldu bir anda. Okunmayı bekleyen kitap listemdeki (sağ taraftaki resme tıklarsanız listesi de gelir) kitapları okumamın 20 ay falan süreceğinin farkındayım.

Acaba bu şuursuz kitap alma konusunda tedavi mi görsem? Zira 1-9 Aralık'ta ATO Congresium'da Ankara Kitap 2012 Fuarı var. Sadece İstanbul sahafları da geldiğinden (vallahi sadece bu yüzden) ona da gidesim var. Geçenlerde bahsettiğim Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan sıkıcı, uyduruk fuar değil bu sefer. Daha kaliteli, heyecanlandırıcı bir organizasyon. Logosu bile içimi ısıttı. Ayağıma kadar da geliyor. Gitmezsem ayıp ama di mi? Gidip kitap alırsam buradan da herkese itiraf ediyorum her şeyi zaten di mi?

11 comments :

  1. I think you should go so that I can go with you!! You won't be indulging yourself -- you'll be helping a pitiful foreigner choose new Turkish books! Like a good deed for society! Send me an email if you want to try to meet there, either this weekend or next. :)

    ReplyDelete
  2. Biliyo musun burdan bakıp bakıp listeme kitap ekliyorum:)) şu 13 ciltlik Zaman Çarkı serisiyle ilgili ne düşünüyorsun? Ben varlığından yeni haberdar oldum ama merak etmeye başladım:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Listeye eklediklerini benim gibi şuursuzca almazsan sorun yok bence :) Zaman Çarkı'nın ilk 4 cildini okudum. Senede bir cilt okuyorum ortalama. Ne çok sıkıcı, ne çok akıcı. Orta karar bir fantastik kurgu ama bazı karakterlerini çok sevdiğimden bir gün serinin tamamını bitirmiş olmayı umuyorum.

      Delete
  3. Çok güzel kitaplar görüyorum, keyifli okumalar, Gitme şansım olsa Türkan Şoray'ın imzalı kitabını almak için çıldırırdım:)

    ReplyDelete
  4. Şİmdiden keyifli okumalar. Bizimde okuma listemizde İsaac Asimov ve Bir Uzay Efsanesi var. Bence bu kitapları bilen biliyor, fanatiği olanlar alıyor diye düşünüyorum. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle katılıyorum. Bilmeyenler de neler neler kaçırıyor di mi?

      Delete
    2. Kesinlikle, bilim kurgu üzerine karika kitaplar. Biz eşimle en son Yaşlı Adamın Savaşı kitabını okuduk Üçleme bir kitap ama her bir kitap çok iyiydi. Tavsiye ederim.

      Delete
    3. Bu üçlemenin ilk kitabını aldım ama henüz okuyamadım. Bir sonraki mini okuma listeme alayım o halde. Tavsiye için teşekkürler :)

      Delete