Aug 26, 2012

Kitaplardan Kule Yapalım!

Sevgili Euphoric blogunda kitaplardan bir kule yapmış. Sonra da diğer blog sahiplerinin de katılacağı bir nevi etkinliğe dönüştürmüş. Ben aslında epey geç katılanlardanım. Bayram tatiliydi, anlamsız iş yoğunluydu derken neredeyse 2 hafta gecikmeli olarak ben de kulemi yaptım bugün. Zor olsa da fotoğrafını da çektim. Diğer blog sahipleri gibi artistik, temalı foto çekemedim ama olsun. Gelelim önümüzdeki dönemde okumaya niyetlendiğim kitaplara. Yukarıdan aşağıya doğru şöyle bir bakarsak...

En üstte şu an okumakta olduğum Oya Baydar'dan Çöplüğün Generali var. Esasen bu kitabı bir hafta önce okumaya başlamıştım ama aynı anda kindleda da Veronica Roth'tan Insurgent'ı okumaya başlamıştım. Insurgent'ı elimden bırakamayınca Çöplüğün Generali azıcık haksızlığa uğramış oldu.

Onun altında İthaki Yayınları'dan 3 güzel kitap: İlki katıldığım bir etkinlik (herkesin okuyup da sizin okumadığınızı düşündüğünüz kitaplar etkinliği) için okumayı seçtiğim Mary Shelley'den Frankenstein. Sonra 2010'dan beri okumaya devam ettiğim ve epeydir ara verdiğim Jules Verne kitaplarından Kaptan Grant'in Çocuklarının birinci cildi ve bu sabah itibariyle eğlenceli bir nedenden hemen okumaya karar verdiğim H.G. Wells'den Dünyaların Savaşı.

Beşinci sırada tombilerin en fıstıklısının hediyesi Mehmet Açar'dan Anarşik Rehavet ve geçen ay ki sahaf ziyaretim sırasında keşfettiğim kitaplardan biri olan Nobel ödüllü yazar Asturias'tan Sayın Başkan. Onun hemen altında yine bir Türk işi bilim kurgu Bülent Özden'den Kozmik Tayyare.

Son 3 kitabım ise Margaret Atwood'dan Antilop ve Flurya, benim dışımda herkesin okuduğu başka bir kitap, Debbie Macomber'dan Küçük Mucizeler Dükkanı ve etkinlikler sayesinde mummy nam-ı diğer metalbebek'ten gelen Ahmet Ümit'ten Kukla.

Özet olarak toplam 10 kitap. 7'si bilim kurgu veya fantastik kurgu. 4 Türk, 6 yabancı yazar, 8 yayınevi. Tür dağılımını dengeleyemedim yine ama yazar ve yayınevi dağılımı fena olmadı. Bakalım ne kadar sürecek hepsini okumam. 28 Eylül'e kadar okunmayanlar benimle Paris'e gelecek. Okunanlar bizim evi bekleyecek o arada.

Halen kulesini yapmayanlar hemen yapsın bence. Çok eğlenceli :)


6 comments :

  1. yarın makinamın virüsünü temizleteyim bende ekleyeceğim kitap kulemi. kozmik tayyareyi merak ettim okuyan var mı bir inceleyim. sevgiler

    ReplyDelete
  2. Ben de yaptım bir kule ama Kitap Notları'nda değil; Twitter'da:
    https://twitter.com/KitapNotlari/status/239647817386307584
    Aslında birkaç kitap daha var ama öncelikle bunları bitirmek istiyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yüksek lisans yaparken Atilla Eralp'dan ders almıştım. Kitap kulen o yıllara götürdü beni.

      Delete