Aug 22, 2012

Kitap Günlüğüm ve Sahaflar

Doymadım, doyamadım kitaplara ben :) Ama ne yapayım, kontrolüm dışında gelişiyor her şey. Bundan uzun zaman önce babama Asimov'dan ve kitaplarının çoğunu bulmanın zorluğundan bahsetmiştim. Hatta babam da şaşırmıştı böylesine bir yazarın kitaplarının çoğunun yeni baskısının olmamasına. Benim canım babam iş edinmiş kendisine. Dolaşmış İzmir'in sahaflarını ve toplamış Asimov kitaplarını. Doğumgünümde de hediye etti. Nasıl mutlu olduğumu tarif edemiyorum. Sevgili Settie'nin de bu konudaki heyecanımı en iyi anlayan kişilerden biri olduğunu düşünüyorum. İzmir'in sahaflarında da ne cevherler varmış bu arada!

Okumam gereken kitaplar kontrolümden çıktı artık. Etkinlikler ve hediyeler sayesinde sözde kendime kitap almadım. Bir sonraki yayınımda da bunca bekleşen kitaptan önümüzdeki günlerde okumayı planladığım 10 tanesini seçip hem asabi bakire'den özendiğim ve yapmayı planladığım listemi yapacağım, hem de Euphoric'in Kitaplardan Kule etkinliğine katılacağım.

Son olarak, babamın hediyesi vesilesiyle sahaflardan bahsetmişken bugün görünce canımın çektiği ama yurtdışında olacağım için katılamayacağım bir etkinlik haberini de vereyim: Beyoğlu Sahaf Festivali 25 Eylül - 14 Ekim arası Tepebaşı'nda düzenlenecek. Hem de 65 sahaf katılacakmış. İstanbul'da olup da gitmeyenleri şiddetle kınıyorum, ona göre!


11 comments :

  1. Asimov'un çok kitabı var eşimin kütüphanesinde , kendisi okudu üniversite yıllarında ben okumadım ama merak ettim şimdi..
    ne güzel bir hediye olmuş :)
    İzmir'de sahafların bulunduğu yerleri bilmiyorum ben bir ara öğrenebilirsem sevinirim sizden.
    kitaptan kule etkinliği çok güzelmiş.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babamın bu kitapların çoğunu Manavkuyu'daki Bornova Sahaf'ta bulduğunu biliyorum ama diğerlerini de öğrenip haber veririm.

      Delete
    2. teşekkürler Manavkuyu Bornova evimin yanı, öğrendiğim iyi oldu canım.

      Delete
  2. Adımı görünce heyecan yaptım:)) Ben de bir daha ki listemde kule yapıp yayınlayacağım:) Malum bu listem yarılandı sayılmaz:) KEyifli okumalar ,şimdiden iyi eğlenceler,keyifli yolculuklar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkürler canım, sana da iyi okumalar :)

      Delete
  3. Yaşasın Beyoğlu sahaf festivali. Geçen sen gitmiş ama kitap alamamıştım. Her şeyi bir arada görünce seçemiyorum. Tamamen aklımdan çıkmış en iyisi kitap alma işini erteleyip festivale gideyim. Hatırlatma için teşekkürler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Festivale gidip de kitap alamamak ayrı bir erdem bence ama bu sene öyle olmasın bence.

      Delete
  4. Beyoğlu Sahaf Festivaliiiii... yaşasın, acaba istanbuldaki bloggerlarla buluşup da mı gitsek, altını üstüne getirsek =)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence de öyle yapın. Eminim çok eğlenceli olur!

      Delete
  5. 20 gün, 65 sahaf. Ve ben İzmir'deyim. Ağlamak istiyorum sayın seyirciler.

    ReplyDelete
  6. ah ah! harika kitaplar bulmuş babanız! İşte Tanrılar ve Gizli Tanrılar bende yok, onlardan da bulmak lazım, Ankara'ya gidip harıl harıl arayasım geldi. fotoğrafı görünce buradan ben de heyecanlandım! =)

    bu arada, Ankara'ya giden yeğenime sahafları gezip Son Tiryaki'yi bulması için sipariş verdim. bugün tesadüfen bulduğum küçük bir sahaftan da okumak istediğim bir Heinlein kitabı buldum ve çok mutlu oldum! (az sonra onu yazıcam bloga)

    ReplyDelete