Aug 17, 2012

Etkinlikler ve Dolayısıyla Kitap Günlüğüm

Aranızda hatırlayanınız vardır bundan 9-10 hafta önce İstanbul Kitap Fuarı'na kadar kitap almama sözü vermiştim kendime. Bir tanem DarLam da etkinlikler olur, hediyeler olur, nasıl olacak bu iş demişti. Birazdan okuyacaklarınız ve aşağıdaki fotoğraflar DarLa'nın ne kadar da haklı olduğunun ispatıdır.

Ben son dönemde aynı anda nerede kitaplaşma etkinliği varsa katıldım. Son 10 gün boyunca hemen hemen her gün kargoya paket göndermeye veya paket teslim almaya gittim.Çok da keyif aldım. Doğumgünüm öncesi bu kadar çok kitaba kavuşmak da ayrıca mutlu etti beni. Ayrıca kendim satın almadığım için de iç huzurum gayet yerinde :)

İlk paket ve kitaplar Colored Books adlı blogun ev sahibi Selim'in düzenlediği etkinlik vesilesiyle oldu. Selim'in etkinliğinde Selim ile eşleşmiştim. Kendisinden gelen kitaplar ve diğer güzellikleri resim de görüyorsunuz. Kitaplar ise Nedim Gürsel'den Allah'ın Kızları, Berrak Yurdakul'dan Altıncı Irk ve Jan Coffey'den Kukla Ustası.

İkinci paket google groups'da üyesi olduğum bir kitap grubunun üyeleri arasında düzenlediği bir etkinlikti. Bu etkinlikte de sevgili Bahar'dan uzun zamandır okumayı istediğim ama nedense hiç denk gelip de almadığım bir kitap geldi. Milan Kundera'dan Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği. Sadece kitap mı gelen? Değil tabii. Kupamın güzelliğine bakın lütfen.

Üçüncü paket Rüzgara Doğru'nun düzenlediği kitaplaşma etkinliğinde eşleştiğim Yüreğimin İklimi isimli blog sahibi sevgili Özlem'den geldi.
Hiç Ahmet Ümit ve İnci Aral kitabı okumadığımı öğrenen Özlem iki yazardan da birer kitap seçmiş benim için: İnci Aral'dan Şarkını Söylediğin Zaman ve Ahmet Ümit'ten Sultanı Öldürmek.

Son etkinlik paketim de Her Şeyden Bir Tutam'ın düzenlediği etkinlikte eşleştiğim mummy'den yani sevgili Arzu'dan geldi. Yeni bir Ahmet Ümit Kitabı: Kukla. Yanında şık bir kolye ve kitap etkinliklerin klasik ayrıntılarından kahve ve ayraç.

Etkinlikler bu kadardı. Bir de doğumgünüm nedeniyle arkadaşlarımın hediye ettiği kitaplar var. Hem de tam 4 tane. Bülent Özden'den Kozmik Tayyare (Bu blogun takipçileri bu kitabın türünü de hemen tahmin etmiştir herhalde!), Aslı Erdoğan'dan Kabuk Adam (Bu kitabın yorumunu Diloş'un Kayfesi'nde gördüğüm an okumaya karar vermiştim.), Buket Uzuner'den Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları'nın ilk kitabı Su ve Mihail Bulgakov'dan Köpek Kalbi.

Son resmimin de kitaplarla ilgisi yok ama paylaşmazsam içimde kalacak. Canım DarLam yarın doğumgünüm olduğunu unutmadı. Bana bu güzel çiçeği gönderdi bugün. Kendisine buradan tekrar çoook teşekkür ediyor ve bir sürü "kalp, kalp, kalp" gönderiyorum :)

Son olarak, herkesin bayramını şimdiden kutluyorum. Blog alemine geri döndüğümden beri hiç bu hafta ki kadar keyif almamıştım. İyi ki sizleri tanımışım, iyi ki bu etkinlikleri düzenlemişsiniz ve ben de katılmışım. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler :)

18 comments :

  1. Pınarcım müthiş hediyeler almışsın:)
    Keyifli okumalar diliyorum.

    ReplyDelete
  2. Öncelikle doğum günün kutlu olsun.
    Sağlıklı, mutlu, bol kitaplı nice yıllara:)
    Kitapların hep merak ettiklerim, yorumlarını heyecanla bekliyor olacağım..

    Sevgilerle..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okudukça yorumlarım elbette. Doğum günü dileklerin için de teşekkürler.

      Delete
  3. Güle güle oku canım, ben de üç etkinliğe de katıldım =)
    Çiçekler de çok güzel. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Etkinlikler bomba vallahi. Bağımlısı oldum her birinin :) Bir de çok şanslıydım. Hep çok tatlı insanlarla eşleştim.

      Delete
  4. Pınar sütüm benim (ben sana neden böyle diyorum bilmiyorum ama çok sevimli geliyor kulağıma ) doğum günün kutlu olsun tekrardan
    Kitapların hediyelerin çok hoş
    Sen kitap alma sadece etkinliklere katıl :)
    bu arada kabuk adamı diloş gönderdi bana az sonra başlayacağım
    he bir de oya baydar-çöplüğün generali diye bir kitap var,oku :)
    aklıma sen geldin okurken
    öperim seni
    kalp kalp kalp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bir arkadaşım da yaşam pınarım derdi bana izmir'den. Patenti onda. Pınar sütüm de senin olsun yavru kuş. Çöplüğün Generali de İrem'den geldi bana. Neyi, ne sırada okuyacağımı şaşırdım ama azimliyim :)

      Delete
  5. kitaplarınızı kıskandım galiba:) keyifli okumalar.

    ReplyDelete
  6. Doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlarım. Hediyelerinizin hepsi birbirinden güzel. Benim gönderdiğim hediyeleri beğenmenize çok sevindim. Güle güle kullanın.

    ReplyDelete
  7. hepsi birbirinden güzel. çiçek balon da çok ince. kıskandım hepsini:) güle güle oku

    ReplyDelete
  8. Pınar'cım her yerden kitap yağmış bu hafta sana, çok da güzel olmuş.Blog dünyasının en güzel yanı bu etkinlikler, özellikle de kitap içerikli olanları.
    Çok beğendim hediyelerini de kitaplarını da. Keyifli okumalar..

    ReplyDelete
  9. ahmet ümitleeeer :) keyifli okumalar...

    ReplyDelete
  10. Öncelikle doğum günün kutlu olsun :) Sen de benim doğum günümü farkında olmadan kutladın biliyor musun? Gönderdiğin kitabın kapağındaki yazıyı 8 Ağustos olarak imzalamanla bana aynı zmaanda doğum günü hediyesi göndermiş oldun :)
    Ne güzel hediyeler almışsın öyle. Keyifle okuman dileğiyle. Seni tanıdığım için çok mutluyum :)

    ReplyDelete
  11. Pınarcım merhaba :)
    bu sabahki sürprizin için çok teşekkür ederim :) nasıl mutlu oldum anlatamam :)
    tekrar teşekkür ederim :)
    şimdiden iyi bayramlar diliyor ve öpüyorum çok :)

    ReplyDelete
  12. Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği'ni ben de çok okumak istiyorum. Zaten aklımdaydı, doktorumun tavsiyesinden sonra daha bir alevlendi.

    ReplyDelete
  13. Beğenmene çok sevindim Pınar. Güle güle oku ve kullan. Diğer kitapların da çok güzelmiş. Doğum günün de kutlu olsun.

    ReplyDelete
  14. ooh bir sürü kitap ne güzel , doğumgününü kutlarım ben de :) sevgiler.

    ReplyDelete