Jul 11, 2012

Kitaplaştım ve Dolayısıyla Kitap Günlüğüm:9 Yeni Kitap

Şimdi ben 9 Haziran'dan beri sürekli yazıp duruyorum ya İstanbul Kitap Fuarı'na kadar kitap almayacağım diye. Neredeyse de hiç almadım. Yani bir ayda para verip kendime sadece iki kitap aldım. İkisini de alma niyetim yoktu aslında. Biri C.M. Kornbluth'dan Teşkilat, diğeri de Jeffrey Eugenides'ten Middlesex. İki kitaba toplam 7 TL verdiğimi belirtmek isterim. Alma nedenim de Teşkilat'ın tamamlamaya çalıştığım ve kolay kolay bulunmayan Metis Bilim Kurgu serisinden bir kitap olması (sadece 2 TL), diğerinin de Goodreads arkadaşım Zee'nin okumakta olduğu Middlesex'in konusunun ilgimi çekmesi sonrasında İmge Kitapevinde 5 TL'ye inmesi. "Hadi iki kitabın hesabını verdin. Ya kalanlar?" derseniz, hep etkinliklerden valla. Sevgili DarLam daha zamanında demişti, "Etkinlikler oluyor sen nasıl tutacaksın kendine verdiğin bu sözü diye?" Öngörülü insanın hali başka oluyor işte.

İlk dört kitabım sevgili Kitap Bahçesi'nden. Bu etkinlikte herkes kütüphanesinden iki kitap paylaşıyordu birbiriyle. Kitap Bahçesi ile eşleşen şanslılar (bir tanesi bendeniz) iki değil, dört kitap aldı. Neden derseniz? Kitap Bahçesi'nin gönlü zengin de ondan. Tabii bir de ben pek şanslıyım. Hatta en can dostlarımdan biri hep "Pınar, ayağını kaldır, şansının üzerine basıyorsun" derdi bana. Gelelim kitaplarıma. Cengiz Aytmatov'dan Beyaz Gemi ve Gün Olur Asra Bedel; Seyit Göktepe'den Defter ve Çikolata ile Kerstin Gier'den Anneler Mafyası. Hiç okumadığım yazarlar. Yeni keşifler :) Bu arada Kitap Bahçesi'nden kitapların yanında gelen ayraçlara ve pembe kelebekli zarfıma da dikkatinizi çekerim.

İkinci etkinliği ise sevgili Damla düzenlemişti. Bunda da yine çok şanslı bir kişilik olarak sevgili İrem ile eşleştim. Bu etkinlikte herkes üçer kitap istiyordu. Eşleştiğiniz kişinin bu kitaplardan biri göndermesi yeterli ama sevgili İrem büyük bir incelik göstererek istediğim üç kitabı da göndermiş bana hem de süper br ayraç ile birlikte. Kitaplarım gıcır gıcır, mis gibi kokuyor ve hepsi birbirinden güzel: Oya Baydar'dan Çöplüğün Generali, Vedat Türkali'den Yalancı Tanıklar Kahvesi ve Yaşar Kemal'den Bir Ada Hikayesi üçlemesinin son kitabı Tanyeri Horozları.

Neyse ki D&R'a uğramadım bu ara. Can Yayınları kampanyasından bir şeyler almadan kurtaramazdım herhalde.

Sözün özü, kitap en güzel hediye... Ben de kendi kendime verdiğim sözü neredeyse tutuyorum bu etkinlikler sayesinde. Ben başkalarına kitap alıyorum, onlar bana alıyor. Ben de kendime neredeyse hiç kitap almamış oluyorum :)

15 comments :

  1. keyifli okumalar çok güzeller. D&R nin indirimi için istiklal şubesine baktım. ama beğenmedim çok fazla çeşit yoktu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben Tunalı D&R'ı denemeyi düşünüyorum Ankara'da.

      Delete
  2. Pınarcım keyifli günlerde okumanı dilerim :) Çok memnun oldum seninle kitaplaştığıma ve seni tanıma imkanı bulduğuma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de büyük keyif aldım İremcim. Üç seferdir bu kitaplaşma etkinliklerinde çok tatlı insanlarla eşleşiyorum. Ne güzel :)

      Delete
  3. Ben de almamaya çalışıyorum ama bazen öyle birşey oluyor ki dayanamıyorsun hadi bunu da alayım diyorsun=) Hepsi çok güzel kitaplarının, güle güle oku;)

    ReplyDelete
  4. güzel günlerde okursun inşallah..

    ReplyDelete
  5. Keyifli okumalar. Kitaplaşmak güzel şey. :)

    ReplyDelete
  6. Keyifli okumalar diliyorum.
    Sevgiler.
    not: kelime doğrulamayı kaldırırsan yorum yazmak çok daha keyifli hale gelecek:)) çünkü tam yolladım zannedip çıkıyordum ki meğerse kelime doğrulama çıkmış:)))

    ReplyDelete
  7. Gerçekten hepsi birbirinden güzel. Güzel günlerde okuyun.

    ReplyDelete