Jul 1, 2012

Birlikte Okuyalım mı?: Otostopçunun Galaksi Rehberi


Türk kitapseverlerin bloglarında ara sıra gördüğüm ama yabancı kitap bloglarında sık sık severek izlediğim (ve henüz hiç katılmadığım) etkinlikler oluyor ara sıra: “Read-a-long”lar ve “read-a-thon”lar. “Read-a-long”larda herkes belli bir zaman aralığında belli bir kitabı veya seriyi okuyor. “Read-a-thon”larda ise yine belli bir zaman aralığında okuyabildiğiniz kadar çok kitap okuyorsunuz; bir çeşit kitap maratonu yani.

Bir seneyi aşkın zamandır kitaplığımda okumaya başlamamı bekleyen Douglas Adams’ın “Otostopçunun Galaksi Rehberi” serisini yaz aylarında okumaya karar verince, bir “read-a-long” da ben düzenleyeyim dedim. Hem İngilizce hem Türkçe duyuruyorum. İlgi gösteren çıkacak mı? Göreceğiz bakalım.

Serideki Kitaplar:
Otostopçunun Galaksi Rehberi (1979)
Evrenin Sonundaki Restoran (1980)
Otostopçu Hayat, Evren ve Her Şey (1982)
Otostopçu Elveda ve Bütün O Balıklar İçin Teşekkürler (1984)
Otostopçu Çoğunlukla Zararsız (1992)

Ne Yapacağız?
Bu seride 5 kitap var. Ben bu 5 kitabın an az üçünü iki ayda okumayı planlıyorum ama katılmak isteyenleri sıkmamak adına etkinliğe 1 Temmuz – 30 Kasım arası ev sahipliği yapacağım. Aşağıdaki kuralları okuyup siz de katılabilirsiniz. Ayrıca bu etkinliği blogunuzdan da duyurursanız sevinirim.

Kurallar:
1 Temmuz – 30 Kasım arası herhangi bir zaman bu etkinliğe katılabilirsiniz. Katılmak için blogunuzun olması gerekmiyor.
Katılmak isteyenler “İsim / (varsa) Blog İsmi / Okunması Planlanan Kitap Sayısı” şeklinde bir yorum bırakacak. (Örnek: Pınar / Pinuccia’nın Kitap Dünyası / 5)
Katılımcıların bilgilerini bu yayına ekleyeceğim.
Seriden kitap bitirdikçe bir yayın yapacağım. Siz de yorum yayınlarsanız onları da blogumdan duyuracağım.

KATILIMCILAR:
Pınar / Pinuccia’nın Kitap Dünyası / 5
Gülşah / Okuduklarım, Dinlediklerim, İzlediklerim / 5

HERKESE KEYİFLİ OKUMALAR!

13 comments :

  1. Ben bu kitabı önümüzdeki kıştan önce okuyamayacağım sanırım canım. Ama bugün bloğumda muhakkak duyuracağım etkinliğini. ;)

    ReplyDelete
  2. Eğer okuma listemdekileri hemen tamamlayabilirsem, Ekim ayında aranıza katılırım inşallah. :) Çünkü ben de okumayı çok istiyorum o kitabı.

    ReplyDelete
  3. Merhaba. Şuan bu kitabı okuyorum. 5'i bir yerde olarak almıştık ve 1.kitap bitti, 2.kitaba başladım. Kitap bitimi görüşmek üzere.
    Bloğum : http://gulsahtoptas.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba! Başlarken hedefim bir katılımcı bulabilmekti. Şu an ise bir katılımcım ve bir potansiyel katılımcım var. Ne mutluluk :)

      Delete
    2. Evet güzel oluyor böyle etkinlikler. beniz dahil olduğum bir grup var her ay toplanıp, belirlenen kitabı okuyup tartışıyoruz. Birde bu kitabı okuduğumdan sizede eşlik etmek istedim. :))

      Delete
  4. merhaba etkinliğinize bende katılmak isterim ama yaşadığım ülkede turkce kitap bulma zorluğu yaşadıgimdan agustos ayinda baslayabilirim okumaya, sizi bilgilendiririm
    sevgiler
    benim blogumada beklerim
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba! Yurtdışında kitap temini güçlüklerini fazlasıyla yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum sizi. Ağustos ayında, siz haber verince eklerim sizi listeye...

      Delete
  5. bu kitabi yillardir okumayi cok istiyorum ama tatile cikacagim icin ve boylesine kalin bir kitabi yanimda tasimanin cok zor olmasi nedeniyle ancak kis sezonu okuyaiblirim belki. :)

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Otostopçu serisini üç kere okudum sanırım, o yüzden başka bir kitap/seri seçtiğinizde "aaa süpermiş" diye katılabilirim. Bu arada, o kadar çok boş zamanım vardı ki resiyi okumaya ilk başladığımda, serinin altıncı kitabı dışında tümünü günde bir kitap olarak ilerleyip beş günde bitirmiştim =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de ilk kitabı kısa süredi okudum ve çok eğlendim. Hemen bitmesin diye yavaş yavaş okumaya karar verdim ama.

      Delete
  7. Bende de kitabın beşi bi yerdesi var. Onunla katılabilirim okuma etkinliğine :)

    Okursan / http://okursan.com / 5

    ReplyDelete