May 19, 2014

Yazar Ayları | Haziran yazarımızı ülkemizin acı gündemi belirledi

Son günlerde hepimizin içini acıtan Soma faciasının ardından Yazar Ayları'nda Haziran ayında hangi yazarı okuyalım sorusunu sormak anlamsız geldi bana. Sevgili BA'nın yazısından aldığım ilhamla madencilerin can dostu olarak bilinen, natüralizm akımının öncüsü, aktivist Fransız yazar Émile François Zola'yı okuyalım diyorum Haziran ayında. Yazarın daha önce Nana ve Germinal isimli romanlarının ikisini de severek okumuştum. Bunlar dışında Türkçe'ye çevrilen diğer kitapları Bir Aşk Hikayesi, Emek, Gerçek, Meyhane, Dara, Toprak, Rreu, Hayvanlaşan İnsan, Suçluyorum, Gerçek, Paris Yıldızı, Din Laiklik Çatışması, Marsilya’nın Gizemleri, Oyun Bitti, Therese Raquin, Rahibin Günahı.

Kitap Ağacı ailesi olarak da Haziran ayında Soma faciasının ardından yiten canların anısına Émile Zola'nın Germinal isimli romanını okuyacağız. Yani Haziran ay özelinde kitapseverler olarak Émile François Zola eserlerinde buluşuyoruz...

5 comments :

  1. Ben de varım, Germinal ve Meyhane'yi okumayı düşünüyorum, Meyhane olmasa bile Germinal'i kesin okuyacağım.

    ReplyDelete
  2. Ben yokum ama gönülden destekliyorum! Harikasınız!

    ReplyDelete
  3. Buna çok sevindim :) Suçluyorum (J'accuse) da memleket gündemiyle yakından ilgili olabilir.

    ReplyDelete
  4. Üniversitedeyken Germinal'in film gösterisini yapmıştık hala unutamam.Kitabını da tüylerim diken diken okumuştum.Sizlerle tekrar okuyacağım.

    ReplyDelete
  5. Ben varım. Germinal ile katılacağım.

    ReplyDelete