Oct 13, 2012

Ekim Ayı, Pınar'ın Yolculuk Ayı!

Yurt dışında yaşadığım dönem de dahil olmak üzere ben bir ay içerisinde hiç bu kadar seyahat etmemiştim yurt dışına. Senelerdir hayalini kurduğumuz, 10 ay öncesinden planını programını yaptığımız Paris tatilimizden döneli bir hafta oldu ama ben yarın yine yolcuyum. Bu sefer iş amaçlı: 3 gün Londra + 1 gün Boston + 2 gün New York. Bu iş seyahatim sonrasıdaki hafta da Kurban Bayramı tatili olunca, hiç hesapta yokken, uzun zamandır görmediğimiz arkadaşların hatrına, eşimle, benim iş seyahatim sonrasında İngiltere'de buluşmaya karar verdik.

Bugün günümün yarısı bu uzun seyahat için ağır aksak valiz hazırlamakla geçti. En çok vakit harcadığım konulardan biri de bana eşlik edecek kitapları seçmek için oldu. Sağ üst köşede yer alan H.G. Wells'den Dünyaların Savaşı şu an okumakta olduğum kitap. O zaten mecbur gelecekti. Sonra Ex Libris Kitap Kulübü'nün Ekim ayı için seçtiği Georges Perec'ten Yaşam Kullanma Kılavuzu'nu da yanıma alayım dedim ama kitap epey uzun olduğu için (600 sayfadan fazla) dönüşte okumaya karar verdim. O yüzden daha kısa ama daha fazlaca kitap seçeyim dedim ve sonuç fotoğrafta.

Benimle dünyayı dört dönecek kitaplara gelince:
  • Firmin / Sam Savage
  • Kozmik Tayyare / Bülent Özden
  • Muhteşem Gatsby / F. Scott Fitzgerald
  • Köpek Kalbi / Mihail Afanesyeviç Bulgakov
  • Nötralizör / Dost Körpe
  • New York Seyir Defteri / Buket Uzuner
  • Benim Hüzünlü Orospularım / Gabriel Garcia Marquez
Tabii bir de, Diloş'un Kayfesi'nin düzenlediği Yazar Ayları etkinliğinin Ekim ayı için seçilmiş yazarı olan Ayfer Tunç'tan Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek de e-kitap olarak kindle'ımda benimle geliyor.

Bu önümüzdeki iki hafta boyunca blogumda pek yazıp çizemeyebilirim ama en azından kitapları okudukça bu yayını güncellemeye çalışacağım.

Şimdilik hoşçakalın...

GÜNCELLEME:

Seyahatin iş kısmı tahmin ettiğimden çok daha yoğun ve yorucuydu. Şöyle ki 5 günde 2 ülkede toplam 31 toplantıya katıldım. Bir başka deyişle, yaklaşık 20 dakikalık bir sunumu 31 kere yaptım. Yorgunluktan jet lag falan da olmadım. O an itibariyle bulunduğunuz ülkenin saatine göre uyumayı başardığınız sürece jet lag olmuyor arkadaşlar. Bu saçma yoğunlukta, uzun uçak yolculukları vesilesiyle şimdilik bitirmeyi başardıklarım:

  • Dünyaların Savaşı / H.G. Wells (16.10.2012)
  • Firmin / Sam Savage (18.10.2012)
  • Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek / Ayfer Tunç (23.10.2012)
  • New York Seyir Defteri / Buket Uzuner (25.10.2012)

7 comments :

  1. Firmin çok güzeldir:)
    İyi yolculuklar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerçekten de güzel bir kitapmış. Severek okudum ben de :)

      Delete
  2. Keyifli yolculuklar, iyi eğlenceler:) Köpek kalbinde gözüm kaldı, alınacaklar listeme ekledim bile:)

    ReplyDelete
  3. Keyifli seyahatler ve keyifli okumalar diliyoruz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seyahat ederken kitap okumanın keyfi de bir başka oluyor. Özellikle tren ve uçak yolculuklarında kitap okumaya bayılıyorum :)

      Delete
  4. Firmin çok tatlı bir kitap. Sanırım Boston'da geçiyor. Tam oraya denk gelirse harika olur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tam da oraya denk getirdim. Zaten Firmin'i yanımda götürme nedenim de Boston'da geçiyor olmasıydı. Boston'a giderken uçakta başladım, Boston'da da okumayı bitirdim: Şahane oldu :)

      Delete